Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται νέα μέτρα μέσα στο 2011

Έρχονται νέα μέτρα μέσα στο 2011
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.08.2011 | 08:05
Πρώτη δημοσίευση: 19.08.2011 | 08:05

- Λείπουν 3 ως 4 δισ. “στον αέρα το έλλειμμα”
- Προβλέπουν ανεργία πάνω από 17%
- Ζητούν από την Τρόικα αναθεώρηση των όρων

Δεν “βγαίνει” με τίποτα ο στόχος για έλλειμμα 7,6%. Με την ύφεση στο 5% και τα έσοδα στο... 0. Εάν η Τρόικα δεν δώσει την ... άδεια να υπερβούμε το έλλειμμα, τότε είναι δεδομένο ότι έρχονται και άλλα μέτρα να γονατίσουν το εισόδημα όλων.
“Μαύρη” ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο Ε. Βενιζέλος για την πορεία της οικονομίας με όλους τους δείκτες αρνητικούς, πλην της ανεργίας που εκτινάσσεται πάνω από το 17% (η επίσημη) και μάλιστα με αυξητική τάση ως τα τέλη του χρόνου.
Εάν η τρόικα δεν ανάψει το πράσινο φως, που για να το ανάψει θα πρέπει να δεχθεί “αθέτηση της συμφωνίας” (Μνημόνιο) από μέρους της Ελλάδας, τότε είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει νέα μέτρα και μάλιστα ανάλογα με τα προηγούμενα, ύψους από 3 ως 4 δισεκατομμύρια.
Θα πρέπει δηλαδή να πάνε περίπατο οι όποιες φοροελαφρύνσεις σχεδιάζονται, αλλά και να επανέλθουν στο τραπέζι μέτρα όπως ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και νέες αυξήσεις σε άλλους ειδικούς φόρους ή ακόμη και νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ προϊόντων που ακόμη βρίσκονται στον χαμηλό συντελεστή.
Ως προς τον ΦΠΑ κάποιοι λένε ότι ο υπουργός κινείται στην κατεύθυνση μείωσης του ανώτερου συντελεστή από το 23% στο 20%, ωστόσο παραμένει νεφελώδες το ποια προϊόντα θα υπαχθούν σε αυτόν, αλλά και αν θα υπάρχουν “κλίμακες” στον Φ.Π.Α. ή ένας κοινός για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στο 20%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο