Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ερχονται τα ειδοποιητήρια για την δόση της περαίωσης

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προχώρησε στην έκδοση και ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιήσεων για την πληρωμή της δόσης μηνός Δεκεμβρίου.

Αφορά όσες επιχειρήσεις αποδέχτηκαν το Νοέμβριο, το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης, καταβάλλοντας το 20% του συνολικά οφειλόμενου ποσού στις τράπεζες.

Για τους πιστοποιημένους χρήστες του Taxisnet, παρέχεται επιπλέον η δυνατότητα εμφάνισης και εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής της δόσης του Δεκεμβρίου, που τους απεστάλη ταχυδρομικά.

Όπως διευκρινίζεται, η ΓΓΠΣ δεν προχώρησε στην έκδοση και αποστολή ταχυδρομικά ειδοποιητηρίου πληρωμής της επόμενης δόσης για τις επιχειρήσεις που:

α) το μήνα Νοέμβριο αποδέχτηκαν το εκκαθαριστικό σημείωμα περαίωσης του Ν.3888/2010, καταβάλλοντας ποσά στις τράπεζες παραπάνω από μία φορά.

β) το υπόλοιπο της οφειλής περαίωσης του Ν.3888/2010 είναι κάτω των 15 ευρώ.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται μετά τις 20/12/2010 στις αρμόδιες για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ, ώστε να πληροφορηθούν την ακριβή εικόνα του υπολοίπου της οφειλής περαίωσης Ν.3888/2010 που έχουν ή τυχόν ποσά που πρέπει να τους επιστραφούν λόγω των πολλαπλών καταβολών στις τράπεζες το μήνα Νοέμβριο.

Yπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής στις τράπεζες της δόσης μηνός Δεκεμβρίου ή της εξόφλησης με έκπτωση 10% των οφειλών περαίωσης του Ν.3888/2010 είναι μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Η καταβολή γίνεται με την προσκόμιση της ειδοποίησης πληρωμής (δόσης ή ολικής εξόφλησης) και όχι του αρχικού εκκαθαριστικού που εκδόθηκε από τη ΓΓΠΣ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε