Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

'Ερχονται τα σημειώματα της περαίωσης - Πρέπει να πληρωθεί έως τις 12/11!

'Ερχονται τα σημειώματα της περαίωσης - Πρέπει να πληρωθεί έως τις 12/11!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.10.2010 | 10:56
Πρώτη δημοσίευση: 06.10.2010 | 10:40

Η αγωνία να μπούν γρήγορα χρήματα στα κρατικά ταμεία μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην περαίωση. Από το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να

δρομολογήσουν διαδικασίες εξπρές για την αποστολή των σηµειωµάτων περαίωσης σε ένα εκατοµµύριο  ελεύθερους επαγγελµατίες και επιτηδευµατίες.

Παρά τις πιέσεις των φορέων της αγοράς που ζητούν µεγαλύτερα χρονικά περιθώρια για την προκαταβολή 20% των έξτρα φόρων περαίωσης, το υπουργείο Οικονοµικών εµµένει στην αρχική προθεσµία ενώ παράλληλα οι ελεγκτικοί µηχανισµοί εντείνουν τη µάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Ο νέος συναγερµός στον οποίο έχουν τεθεί ελεγκτικοί και εισπρακτικοί µηχανισµοί συνδέεται µε τις υστερήσεις στα έσοδα και την ανάγκη είσπραξης 16 δισ. ευρώ µέσα σε τρεις µήνες για να εκτελεστεί οµαλά ο προϋπολογισµός.

Σε αυτό το πλαίσιο η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστηµάτων έχει δροµολογήσει τις διαδικασίες για να ετοιµάσει τα σηµειώµατα περαίωσης.

Στα µέσα Οκτωβρίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται οι πρώτες επιστολές. Η προθεσμία για την καταβολή της περαίωσης είναι μέχρι στιγμής η 12η Νοεμβρίου.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook