Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εθνική και Τιτάνας «κράτησαν» το Γενικό Δείκτη

Εθνική και Τιτάνας «κράτησαν» το Γενικό Δείκτη

Το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαικής Ενωσης για την επιβολή περιορισμών στα CDS αλλά και στη συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Προς το τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να μετριάσει τις αρχικές απώλειες και να κλείσει με μικρή πτώση 0,11% στις 2.085 μονάδες με αξία συναλλαγών στα 185 εκατ. ευρώ. Οι αγορές που βγήκαν στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας άλλαξαν το κλίμα που είχε δημιουργήσει το πρωί η έκθεση της Deutsche Bank που έριχνε τις τιμές – στόχους για Eθνική, Alpha και Eurobank.
 
O τίτλος της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 1,16% και πραγματοποίησε το 1/3 της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Η πτώση του Γενικού Δείκτη ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη σήμερα από τους αναλυτές αφού στις προηγούμενες 7 συνεδριάσεις η αγορά είχε σωρρευτικά κέρδη 11,5% και σήμερα αρκετοί επενδυτές προτίμησαν να πάρουν τα κέρδη τους. 

Ο Τιτάνας έκλεισε με άνοδο 2,21%, ο ΟΠΑΠ με κέρδη 1,29% όπως και η μετοχή των ΕΛΠΕ με 0,70%, ενώ η μετοχή της Βιοχάλκο υποχώρησε κατά 3,4%, της ΔΕΗ κατά 1,42%, της Eurobank κατά 1,41% και της Alpha Bank κατά 1,11%.

Από τις 307 μετοχές που άλλαξαν χέρια 78 κινήθηκαν ανοδικά, 104 υποχώρησαν και 125 παρέμειναν αμετάβλητες. Τα spreads στο τελευταίο δεκαετές ομόλογο του δημοσίου αυξήθηκαν στις 312 μονάδες βάσης, μετά τις ρευστοποιήσεις ομολόγων που κατεγράφησαν στην αγορά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε