Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ετοιμαστείτε! ‘Ετριξε τα δόντια σε 30 διευθυντές εφοριών για τα έσοδα ο υφυπ. Οικονομικών

Πρόκειται για τις ΔΟΥ που συμβάλλουν στο 70% των εσόδων. ‘Ομως τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά και έτσι οι φορολογούμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για τα χειρότερα…

Ο υφυπουργός Οικονομικων, Δημήτρης Κουσελάς, έδωσε στους 30 διευθυντές των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας, οδηγίες για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διαστημα του 2010.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο του 2011 σημείωσαν μείωση 9,2% σε 7,943 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους μηνιαίους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, τα έσοδα θα έπρεπε να είχαν διαμορφωθεί στα 8,808 δισ. ευρώ.

Η υστέρηση των εσόδων φθάνει ήδη τα 865 εκατ. ευρώ.

Oι κατευθύνσεις που δόθηκαν στους διευθυντών των εφοριών είναι οι εξής:

1) Να προχωρήσουν σε περισσότερους τακτικούς ελέγχους ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στην περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

2) Να εντατικοποιήσουν τους προσωρινούς ελέγχους στην αγορά σχετικά με τη μη απόδοση του ΦΠΑ και την μη έκδοση αποδείξεων.

3) Να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και να δώσουν το κύριο βάρος ιδίως στα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν επισφάλειες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στη συνάντηση τέθηκαν μηνιαίοι στόχοι αύξηση των εσόδων ξεχωριστά για κάθε μία από τις 30 ΔΟΥ, όπου θα παρακολουθούνται από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και ανάλογα με την επίτευξή τους θα κρίνεται η αποδοτικότητα των προϊσταμένων των εφοριών και των ελεγκτών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε