Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ετοιμάζει 1.600 απολύσεις η Morgan Stanley

Ετοιμάζει 1.600 απολύσεις η Morgan Stanley

Η έκτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, Morgan Stanley, ήδη από αυτή την εβδομάδα, θα ξεκινήσει τις απολύσεις.

Ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley ετοιμάζεται να περικόψει 1.600 θέσεις εργασίας, γεγονός το οποίο συνιστά ένα νέο γύρο απολύσεων για τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, ως αποτέλεσμα της ευρείας αναδιάρθρωσης του χρηματοοικονομικού κλάδου στις ΗΠΑ, αλλά και των νέων κανονισμών κεφαλαιακής επάρκειας, σημειώνει δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο τραπεζικός κλάδος επαναπροσανατολίζει το ενδιαφέρον του σε περισσότερο κερδοφόρους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας, στους οποίους ενδεχομένως διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μέχρι στιγμής, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα περικοπών αφορά στην ελβετική τράπεζα UBS, η οποία τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τη δραστηριοποίησή της στην αγορά ομολόγων και θα εξαλείψει δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα, όλες οι αμερικανικές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις έχουν ανακοινώσει από τον προηγούμενο χρόνο την κατάργηση συνολικά 38.135 θέσεων εργασίας, επιπροσθέτως των 63.624 απολύσεων στις οποίες προχώρησαν το 2011.
Επιπλέον, μόλις τον Δεκέμβριο, η Citigroup ανακοίνωσε την περικοπή έντεκα χιλιάδων θέσεων εργασίας προκειμένου να εξοικονομήσει 1,1 δισ δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Παράλληλα, αντίστοιχο ποσό στοχεύει να εξοικονομήσει και η Credit Suisse μέσω της μείωσης θέσεων προσωπικού ενώ η Bank of America βρίσκεται στη διαδικασία περικοπής τριάντα χιλιάδων θέσεων εργασίας – ένα σχέδιο που παρουσίασε το 2011- ώστε να εξοικονομήσει 5 δισ. δολάρια σε ετήσιες δαπάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Deutsche Bank και Morgan Stanley οι σύμβουλοι της Ελλάδας για την επαναγορά του χρέους

Ποινική δίωξη κατά της Morgan Stanley από την ελληνική δικαιοσύνη

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας ετοιμάζει 3.000 απολύσεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε