Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ετοιμάζουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για όσους χρωστούν στο Δημόσιο – Το απαιτεί ξεκάθαρα η τρόϊκα σε έκθεση της!

Ετοιμάζουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για όσους χρωστούν στο Δημόσιο – Το απαιτεί ξεκάθαρα η τρόϊκα σε έκθεση της!

– Σε έκθεση της η τρόϊκα βαθμολογεί κάτω από τη βάση την κυβέρνηση:”Από τους δέκα στόχους για το 2012 πιάσατε μετά βίας τους πέντε”
– ”Χαλαρώσατε τελείως στον φορολογικό έλεγχο πλουσίων, και ειδικότερα μεγαλογιατρών και δικηγόρων”
– Εκτός από κατασχέσεις καταθέσεων προτείνουν ακόμα και τη δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου (call center) που θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους!
– Διαβάστε τις απαιτήσεις από την έκθεση σοκ που πραγματοποίησαν η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ

Με νέα έκθεση της η τρόϊκα αφ’ ενός μαστιγώνει την κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στην φοροδιαφυγή και αφ’ ετέρου προτείνει – απαιτεί μία σειρά δράσεων που μας αφήνει τουλάχιστον άφωνους.

Ειδικότερα η τρόϊκα ζητάει:

– Να κατάσχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων χρωστούν στο Δημόσιο

– Να δημιουργηθεί σύστημα αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου

– Να συσταθεί ακόμα και τηλεφωνικό κέντρο (call center) που θα ειδοποιεί άμεσα τους οφειλέτες για τα χρέη τους

Οι λόγοι για τους οποίους αγρίεψαν οι δανειστές μας είναι γιατί διαπίστωσαν πως :

– Από τους 10 στόχους που έχουν τεθεί για την Ελλάδα το 2012 δεν επιτεύχθηκαν παρά μόνο οι πέντε, με κορυφαίο παράδειγμα τα ληξιπρόθεμα χρέη όπου στόχος ήταν να εισπραχθούν έως το τέλος του 2012 2 δις ευρώ και τελικά στα ταμεία μπαίνουν μόλις 1,1 δις ευρώ

– Είναι αναποτελεσματικός τόσο ο έλεγχος του υψηλού πλούτου εντός και εκτός Ελλάδας όσο και η πάταξη της φοροδιαφυγής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Πάλι καλά που η τρόϊκα ζητάει και την ελάφρυνση των μικροεπιχειρήσεων όσον αφορά στο Φ.Π.Α.
Στην έκθεση τους συστήνουν τη θέσπιση ενός ελάχιστου ορίου για την υπαγωγή σε καθεστώς ΦΠΑ των μικροεπιχειρήσεων.
Λένε δηλαδή να εφαρμοσθεί ότι και στην Ευρωπαϊκή Ενωση όπου ο μέσος όρος ορίου υπαγωγής σε ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 25.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η υπαγωγή σε ΦΠΑ των επαγγελματιών γίνεται από το πρώτο ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε