Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Eurogroup: Σχηματίστε κυβέρνηση κι έρχεται η τρόικα να τα βρείτε

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συζητήσει «το δρόμο που θα ακολουθηθεί». Ξεκάθαρο μήνυμα πως μπορεί το μνημόνιο να χαλαρώσει από το Eurogroup.

Λίγη ώρα αφού έκλεισαν οι κάλπες και φάνηκε πως η Νέα Δημοκρατία επικράτησε στις εκλογές, οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης συζήτησαν, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, τις τελευταίες εξελίξεις στην Αθήνα. Το μήνυμα, από την ανακοίνωση που εκδόθηκε, φάνηκε ξεκάθαρο: τώρα, θα κάτσουμε να συζητήσουμε!

Στην ανακοίνωση του Eurogroup είναι επίσης σαφές πως οι εταίροι και δανειστές μας θέλουν να δουν άμεσα να σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση «που θα τηρήσει το πρόγραμμα στο οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup.

«Το Eurogroup επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να βοηθήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής που κάνει για να αντιμετωπίσει τις πολλές προκλήσεις της οικονομίας της», πρόσθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα των σημερινών βουλευτικών εκλογών θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει «στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης».

Το Eurogroup σημειώνει επίσης πως περιμένει ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, για να γίνει ανταλλαγή απόψεων με τη νέα κυβέρνηση για «το δρόμο που θα ακολουθηθεί» και να προετοιμαστεί η πρώτη αξιολόγηση στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος.

«Σημειώνουμε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, τα οποία εκτιμάται ότι θα επιτρέψουν το σχηματισμό κυβέρνησης με την στήριξη του εκλογικού σώματος που θα φέρει την Ελλάδα ξανά σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το Eurogroup αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη κάνει οι Έλληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των οικονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι η καλύτερη εγγύηση για να ξεπεράσει η χώρα τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις», προσθέτει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα – Αναμένεται η ανακοίνωση

Έτοιμο το Βερολίνο να συζητήσει παράταση της εφαρμογής του Μνημονίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε