Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εβδομαδιαία κέρδη 5,3% – κάτι αλλάζει στην ψυχολογία

Εβδομαδιαία κέρδη 5,3% – κάτι αλλάζει στην ψυχολογία

Μεγάλες πιέσεις σε Κύπρου και Γενική που ανακοίνωσαν αυξήσεις κεφαλαίου

Με οριακή άνοδο 0,17% έκλεισε σήμερα ο Γενικος Δείκτης και θα ξεκινήσει τη συνεδριαση της ερχόμενης Δευτέρας από τις 1.527,62 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση το ΧΑ κατέγραψε κέρδη 5,3% με το κύριο χαρακτηριστικό να είναι η βελτίωση της ψυχολογίας των επενδυτών. Η ψήφιση του ασφαλιστικού -τα ποσοστικά οφέλη του οποίου ακόμη δεν έχουν προσμετρηθεί από τα μοντέλα ανάλυσης- η άνοδος των διεθνων αγορών, οι ευνοικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και η επιστροφή των αγοραστών στις τράπεζες βελτίωσαν το κλίμα με αποτέλεσμα οι αναλυτές να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές αλλά η απουσία των ξένων και η χαμηλή αξία συναλλαγών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για μια «βίαιη» ανάκαμψη. Οπως αναφέρουν οι αναλυτές για τη συνέχεια, η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στις τράπεζες και στα αποτελέσματα των stress tests που ανακοινώνονται στις 23 Ιουλίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με κέρδη 0,83%, η Eurobank με 1,42%, ο ΟΠΑΠ με 2,55%, η 3Ε με 1,42%, η Ιntralot με 2,10% και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 3,15%.

Στον αντίποδα η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου υποχώρησε κατά 5,56% μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 345 εκατ. ευρώ. Τις ίδιες απώλεις εμφάνισε και η Γενική, η συνέλευση της οποίας αποφάσισε σήμερα αύξηση κεφαλαίου κατά 340 εκατ. ευρώ. Απώλειες 4,4% για τη Marfin Popular Bank, ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ που έκοψε μέρισμα υποχώρησε κατά 0,77%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 88 εκατ. ευρώ. Συνολικά 83 μετοχές ενισχύθηκαν, 88 υποχώρησαν ενώ 137 παρέμειναν αμετάβλητες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε