Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έχουμε ότι χρειάζεται για μία ελληνική συμφωνία”

Επιβεβαιώνει το κλίμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ενώ η Αυστριακή ομόλογος του επαναφέρει πλαγίως τα σενάρια αποβολής της Ελλάδας από τοι ευρώ.

Σε νέα του συνέντευξη ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ”Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε συμφωνία ως προς τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας”.

Την ίδια ώρα η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μ.Φέκτερ, εκτιμά πως στο επίκεντρο του Eurogroup θα είναι η εξεύρεση τρόπου ασφυκτικού ελέγχου στην Ελλάδα για τα λεφτά του νέου πακέτου βοήθειας.
Με δηλώσεις της δείχνει να ..καταλαβαίνει πως ο διορισμός επιτρόπου ή κομισάριου σημαίνει πολύ απλά πως η Ελλάδα γίνεται προτεκτοράτο της Ευρώπης, αλλά :”Δεν μπορούμε να σφετεριστούμε την κυριαρχία των κοινοβουλίων επί των προϋπολογισμών τους.Όμως μπορούμε κάλλιστα να συνδέσουμε την βοήθεια που παρέχουμε με όρους και να διασφαλίσουμε πως οι όροι αυτοί εκπληρώνονται. Τελευταία βλέπουμε πως, στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό θα πρέπει να ελέγχεται αυστηρά”.

Προσέξτε πόσο διπλωματικά αφήνει ανοιχτό το θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ:”Τα σενάρια για πιθανή έξοδο της Ελλάδας είναι οδυνηρά. Αυτά σίγουρα δεν προέρχονται από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ή τους επικεφαλής των κυβερνήσεων. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έρθει από την ίδια την Ελλάδα”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε