Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ευρωπαική Επιτροπή : '' Πλησιάζει η συμφωνία για το ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους''

Νίκος Κονιτόπουλος |
Ευρωπαική Επιτροπή : '' Πλησιάζει η συμφωνία για το ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.10.2011 | 18:00
Πρώτη δημοσίευση: 24.10.2011 | 16:17

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ είπε δημοσίως πως ''είμαστε σχετικά κοντά σε μία συμφωνία''.Κόντρα Γερμανίας - Κομισιόν για την ...''κηδεμονία'' της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής η ευρωζώνη είναι κοντά σε συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Όλο το ''ζουμί'' είναι το ύψος του κουρέματος, με τις τράπεζες, όπως διαρρέεται, να ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ σε σβήσιμο του 40% του ελληνικού χρέους ενώ τα ευρωπαικά κράτη ζητούν το ποσοστό αυτό να φτάσει το 50% ως 60% για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.Και ενώ το μπρα ντε φερ τραπεζών-Ευρώπης είναι σε εξέλιξη με όλες τις πλευρές να επιθυμούν συμφωνία και εθελοντική χρεοκοπία για την Ελλάδα και όχι ανεξέλεγκτη, πριν από λίγο ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως : '' Η ζώνη του ευρώ βρίσκεται "σχετικά κοντά σε μια συμφωνία" με τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας''.

Διόλου τυχαία πρόσθεσε πως ''πως η Ευρώπη προτιμά μια συμφωνία κατόπιν διαπραγμάτευσης από την επιβολή ενός "κουρέματος" στις τράπεζες.

Καθώς επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις τεχνοκράτες από τις Βρυξέλλες διαρρέουν : ''Αν μιλάμε για 60% και οι τράπεζες για 40%, πιθανόν να καταλήξουμε σε κάτι ανάμεσα στα δύο''.

Θα είμαστε υπό παρακολούθησε ή σε κηδεμονία;

O Αλταφάζ πέταξε και ένα καρφί προς τη Μέρκελ που δηλώνει ανοιχτά υπέρ της μόνιμης επιτήρησης των υπό διάσωση χωρών.

''Η κηδεμονία μιας χώρας-μέλους δεν είναι ούτε θεσμικώς ούτε νομικώς αποδεκτή'' τόνισε με νόημα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, που πρόσθεσε ''ζωγραφίζοντας'' το ελληνικό μέλλον :'' χώρες που ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα εξυγίανσης των δημοσιονομικών τους βρίσκονται υπό στενότερη παρακολούθηση, αλλά όχι υπό κηδεμονία''.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ είπε στη συνέντευξη του πως ''η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στις τράπεζες''.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο