Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Να αφαιρεθεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Προεδρία

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Να αφαιρεθεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Προεδρία

”Η ελληνική κυβέρνηση πιθανότατα θα αποδειχθεί ανίκανη για την ευρωπαϊκή προεδρία” προειδοποιεί Ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποκλείει το ενδεχόμενο νέου κουρέματος για το ελληνικό χρέος.

”Βόμβα” στα θεμέλια της ελληνικής κυβέρνησης βάζει με τις εμπρηστικές δηλώσεις του στο πρακτορείο ΜΝΙ ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Με ύπουλο τρόπο, καθώς δεν μιλάει επωνύμως αλλά με ανώνυμες διαρροές, ”φτιάχνει” αρνητικό κλίμα κατά της Αθήνας λίγο πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής Προεδρίας

Με ύπουλο τρόπο, καθώς δεν μιλάει επωνύμως αλλά με ανώνυμες διαρροές, ”φτιάχνει” αρνητικό κλίμα κατά της Αθήνας λίγο πριν την ανάληψη της ευρωπαϊκής Προεδρίας, στην οποία ποντάρει τα ρέστα της η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ενδεχομένη ανικανότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προεδρίας θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλη ζημία

 

”Θα χάσουμε ένα χρόνο στη λήψη αποφάσεων εάν η ελληνική προεδρία υποαποδόσει”

Προσέξτε λέξη προς λέξη τις ”μαχαιριές” που καταφέρνει κατά της Ελλάδας.
”Πολλοί ανησυχούν για την ποιοτική δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειρίζεται και να ηγείται συναντήσεων και να καταλήγει σε δομημένες αποφάσεις. Ενδεχομένη ανικανότητα της Ελληνικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προεδρίας θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλη ζημία, γιατί είναι κάτι που δεν διορθώνεται”.

Πάντα κρυπτόμενος πίσω από την ανωνυμία του αναφέρει πως υπάρχει ήδη μεγάλος προβληματισμός στις Βρυξέλλες για την Ελληνική Προεδρία στο πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ στην κινδυνολογική συνταγή του αναμειγνύει έντεχνα και μιά δόση από εκλογές.
”Κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας διεξάγονται και οι ευρωεκλογές, που σημαίνει ότι το ευρωκοινοβούλιο θα κλείσει από τον Απρίλιο, άρα οι πρώτοι μήνες της προεδρίας θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Θα μπορούσαμε δηλαδή να χάσουμε ένα χρόνο στη λήψη αποφάσεων εάν η ελληνική προεδρία υποαποδόσει”.

”Ποτέ ποτέ ποτέ δεν θα γίνει νέο κούρεμα”

Ο ίδιος άνθρωπος, που ”τιμάει” την ευρωπαϊκή του θέση με ανώνυμες προβοκάτσιες, απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

”Ποτέ. Δεν θα υπάρξει κανένα, κούρεμα, ποτέ, ποτέ, ποτέ. Δεν υπήρξε ποτέ κάποια υπόσχεση για κούρεμα χρέους”

Στην ερώτηση από το πρακτορείο ΜΝΙ εαν θα υπάρξει νέο κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος απαντάει – πυροβολεί για να προκαταλάβει καταστάσεις.
”Ποτέ. Δεν θα υπάρξει κανένα, κούρεμα, ποτέ, ποτέ, ποτέ. Δεν υπήρξε ποτέ κάποια υπόσχεση για κούρεμα χρέους. Υπήρξε η υπόσχεση για περαιτέρω επίσημη στήριξη, υπό συγκεκριμένες περιοριστικές προϋποθέσεις’.
Δεν θα υπάρξει ποτέ οιαδήποτε μείωση στην ονομαστική αξία των ομολόγων, η οποία – εάν διαβάσει κανείς και την απόφαση που ελήφθη το φθινόπωρο του 2010 – δεν ειπώθηκε ποτέ”.

Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός επανέλαβε 7 φορές τη λέξη ποτέ για να δώσει έμφαση στην απάντηση του.

Διαβάστε επίσης:
Financial Times: Απίστευτα ανεύθυνη συμπεριφορά της Μέρκελ προς την Ελλάδα

Bloomberg: Η στάση της Μέρκελ για την Ελλάδα δεν αλλάζει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε