Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ευρωζώνη: Η Ελλάδα θα εξαγοράσει ομόλογά της αξίας 40 δισ. ευρώ

Ευρωζώνη: Η Ελλάδα θα εξαγοράσει ομόλογά της αξίας 40 δισ. ευρώ

Δύο αξιωματούχοι κρατών-μελών της ευρωζώνης δήλωσαν ότι αναμένουν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επαναγοράσει ομόλογά της αξίας 40 δισεκ. ευρώ που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης περιμένουν από την Αθήνα να δαπανήσει περίπου 10,2 δισεκ. ευρώ για να εξαγοράσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα των 63 δισεκ. ευρώ των χρεογράφων που βρίσκονται ακόμα στα χέρια ιδιωτών επενδυτών μετά την αναδιάρθρωση χρέους του Μαρτίου. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας επαναγοράς θα δημοσιοποιηθούν την Δευτέρα.

Οι υπουργοί ανέφεραν ότι το τίμημα που προσφέρει η Αθήνα για τα ομόλογα βάσει της διαδικασίας εξαγοράς που γίνεται σε εθελοντική βάση δεν θα πρέπει να είναι υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου.

Επειδή υπάρχουν ομόλογα διαφορετικής διάρκειας και ωρίμανσης, το φάσμα των τιμών αναμένεται να εκτείνεται από τα 25,15 λεπτά του ευρώ ως τα 34,41.

Ερωτηθείς ποια είναι η εκτιμώμενη αξία της επαναγοράς, ένας αξιωματούχος κράτους-μέλους της ευρωζώνης απάντησε: «κατ’ ελάχιστον 40 δισεκ. ευρώ», ενώ μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι αυτό είναι το ποσό που αναμένουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχει plan B αν αποτύχει το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε