Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Εύσημα" Morgan Stanley για τα σκληρά μέτρα

`Εύσημα` Morgan Stanley για τα σκληρά μέτρα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.10.2010 | 13:00
Πρώτη δημοσίευση: 10.10.2010 | 12:52

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα διεθνώς που διαθέτει μια κυβέρνηση που μπορεί και λαμβάνει τα απαραίτητα σκληρά μέτρα για την μείωση των ελλειμμάτων της, τόνισε ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Morgan Stanley, Joachim Fels, σε παρουσίαση των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Υψηλά ελλείμματα και προβλήματα δημοσιονομικά δεν παρατηρούνται μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ολλανδία ακόμη και στις ΗΠΑ.

Οι κυβερνήσεις, όμως, των χωρών αυτών, κάθε μια για διαφορετικούς λόγους (πλησιάζουν εκλογές, μικρές πλειοψηφίες, προβλήματα στους κυβερνητικούς συνασπισμούς κλπ) λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, δεν διαθέτουν την δύναμη της ελληνικής κυβέρνησης - που πηγάζει από το γεγονός ότι είναι ισχυρή και οι εκλογές έγιναν πρόσφατα - να λάβουν σκληρά μέτρα που απαιτούνται για την έξοδο από την κρίση, όπως κάνει η Ελλάδα, ανέφερε ο J.Fels ένας εκ των επικεφαλής οικονομικών αναλυτών της Morgan Stanley.

Μιλώντας γενικότερα για την παγκόσμια οικονομία ο αναλυτής της Morgan Stanley εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ χαμηλός ο κίνδυνος να υπάρχει μια δεύτερη συνεχόμενη ύφεση σε διεθνές επίπεδο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο