Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

FT:”Νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου-Κινδυνεύουν μισθοί συντάξεις”

FT:”Νέες εκλογές στις 17 Ιουνίου-Κινδυνεύουν μισθοί συντάξεις”

Οι Financial Times φιλοξενούν επίσης ανώνυμες δηλώσεις απογοητευμένου υπουργού της κυβέρνησης Παπαδήμου πως ”Τώρα οδεύουμε προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τον επόμενο μήνα σε μία ατμόσφαιρα βαθιάς πόλωσης”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 17η Ιουνίου.
” Η Ελλάδα προετοιμάζεται για νέο γύρο των γενικών εκλογών καθώς ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης δεν κατάφερε να αποσπάσει την στήριξη της αριστεράς για τον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας”.

Κατά τον ”βαθιά απογοητευμένο”, όπως αναφέρεται, έλληνα υπουργό :”Οι κρίσιμες αποφάσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, όπως και η οριστικοποίηση του νέου πακέτου λιτότητας των 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να αναβληθούν μέχρις ότου ορισθεί νέα κυβέρνηση.Μόνο μη πολιτικά μέτρα μπορούν να προχωρήσουν μέχρι τότε, ενώ δύσκολα θα προχωρήσει η χώρα με τις 77 διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μέχρι την προθεσμία του Ιουνίου”.

Για αυτό και οι Financial Times καταλήγουν απειλητικά : ”Το αδιέξοδο θέτει σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τη δεύτερη δανειακή σύμβαση των 174 δισ. ευρώ. Η χώρα κινδυνεύει να μην μπορεί να πληρώσει τον επόμενο μήνα μισθούς, συντάξεις και δανειακές υποχρεώσεις”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε