Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Financial Times: η Ελλάδα θα γίνει … Βιετνάμ και Μπαγκλαντές

καιρός

Δεν μασάει τα λόγια του το άρθρο των Financial Times που αναφέρεται στην πορεία του ελληνικού ΑΕΠ. Ο τίτλος τα λέει όλα: “Η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο”

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία έρευνας που διενήργησε για λογαριασμό της το έγκυρο Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo και ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει με βάσει και τους ρυθμούς ανάπτυξης των άλλων χωρών και τη μόνιμη υπηρεσιακή τάση της Ελλάδας η οποία επιδεινώνεται με τα νέα μέτρα είναι θέμα μηνών, μέσα στο 2012 δηλαδή, χώρες όπως το Περού, το Μπαγκλαντές και το Βιετνάμ να ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα η κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω.

«Εάν πραγματικά προκύψει μια δραματική ύφεση της τάξης του 8%, τότε ακόμη και το Μπανγκλαντές και η Χιλή θα ξεπεράσουν την Ελλάδα σε ΑΕΠ», επισημαίνει ο ερευνητής του Ifo Στέφεν Έλστνερ.

Που οφείλονται όλα αυτά; Πως η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη τριτοκοσμική χώρα της … ευρωζώνης; Χάρη στην ίδια την πολιτική της ευρωζώνης απέναντι στη χώρα σύμφωνα με την ανάλυση

“Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικής λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση”, αναφέρει το άρθρο και σημειώνει ότι η Ελλάδα βρισκόταν το 2009 στην 35η θέση, την πέρασαν το 2010 η Ελβετία, η Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ το 2011 έπεσε στην 40ή θέση, κάτω πλέον και από την Ουκρανία και την Σιγκαπούρη.

Άλλη μια δυσάρεστη πρωτιά για τη χώρα περιγράφεται ως εξής:
“πρόκειται για τη σοβαρότερη, μεταπολεμικά, κρίση δυτικής χώρας”, τονίζει ο Μπάρι ‘Αϊχενγκριν, καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ.

Διαβάστε επίσης:
Μισθοί… δραχμής στον ιδιωτικό τομέα!

”Το επόμενο, πιο καταστροφικό, επεισόδιο στο ελληνικό δράμα”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε