Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Financial Times: “να βγει εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με την Αργεντινή συγκρίνει της Ελλάδα πρώην οικονομολόγος του ΔΝΤ που δεν αποκλείει έξοδό της από την ευρωζώνη μέσα σε δυο, τρία χρόνια

Ο Ντέσμοντ Λάκμαν, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times λέει ότι η Ελλάδα ακολουθεί πιστά την πορεία που οδήγησε την Αργεντινή στην πτώχευση.
«Το διογκούμενο έλλειμμα σε συνδυασμό με τα εισαγόμενα χαμηλά επιτόκια στήνουν το σκηνικό του τέλους του παιχνιδιού, καθώς πέρα από τη μη-βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της χώρας διαβρώνουν και τη διεθνή ανταγωνιστικότητά της», λέει ο Αμερικανός αναλυτής, σημειώνοντας ότι στον τομέα αυτό η Ελλάδα υστερεί περισσότερο και από την Αργεντινή.
Ο Αμερικανός οικονομολόγος, “στέλνει μήνυμα” λέγοντας ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει μάθημα από την περίπτωση της Αργεντινής είναι πως είναι κουταμάρα να πολεμά κανείς το αναπόφευκτο.
«Η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το συντομότερο δυνατό. Αν και οι ελληνικές τραγωδίες δεν εξελίσσονται κατ’ αυτόν τον τρόπο», καταλήγει το άρθρο.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Νίκου Ευαγγελάτου όπως τις είχε γράψει στο blog του αποκάλυπταν ότι ήδη οι Βρυξέλες επεξεργάζονται σενάρια για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας
Διαβάστε το σχετικό άρθρο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε