Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Financial Times:''Η Ελλάδα των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης''

Financial Times:''Η Ελλάδα των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.12.2012 | 11:54

Σύμφωνα με τους Financial Times ''υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις της κρίσης στην ελληνική κοινωνία καθώς αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και ο αριθμός των αυτοκτονιών''.

Οι Financial Times ''στέκονται'' στην εκτόξευση του αριθμού των αυτοκτονιών κατά 37% από το 2009 έως το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.Εκτιμούν μάλιστα πως το ποσοστό είναι πιθανότατα υψηλότερο γιατί, λόγω Εκκλησίας, πολλοί θάνατοι δεν αποδίδονται σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα :''ο αντίκτυπος της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων επισκιάζεται από τις πιο επείγουσες ανησυχίες για την πείνα και την φτώχεια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ολοένα και περισσότερες αποδείξεις για τις ψυχολογικές πιέσεις στην ελληνική κοινωνία – αυξάνονται οι διαγνώσεις κατάθλιψης και ο αριθμός των αυτοκτονιών''.

Στους Financial Times η ψυχολόγος Λίζα Κάλμπαρη αποκαλύπτει:''Έχουμε πολλές κρίσεις πανικού. Για τη μεγαλύτερη γενιά είναι σαν διαταραχή μετατραυματικού στρες. Βίωσαν τον πόλεμο και την φτώχια. Για αυτούς είναι θέμα αξιοπρέπειας, δεν θέλουν να εξευτελιστούν πάλι, αφού έφτασαν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο''.

Πηγή Euro2day

Διαβάστε επίσης :
   Διαδώστε αυτό το άρθρο