Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Fitch: Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η... Ελλάδα!

Fitch: Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η... Ελλάδα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.06.2011 | 16:56
Πρώτη δημοσίευση: 30.06.2011 | 16:56

Το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας της Ελλάδας και η ευρύτερη κρίση κρατικού χρέους της Ευρωζώνης παραμένουν οι βασικοί κίνδυνοι για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και του κρατικού δανεισμού.

Αυτό αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch στην εξαμηνιαία έκθεσή του (Global Sovereign Review and Outlook), που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

"Μία άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα καταλήξει πιθανότατα σε μεγάλες διακυμάνσεις στην αγορά, σε πιέσεις στη χρηματοδότηση των κρατών και των τραπεζών, και σε μία ευρύτερη ανατιμολόγηση των δανείων στα κράτη της Ευρωζώνης.

Είναι σημαντικός ο κίνδυνος της μετάδοσης σε άλλες ευάλωτες και με προβλήματα χώρες της Ευρωζώνης και τα τραπεζικά τους συστήματα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντική, αν και όχι επαρκής, η αντιμετώπιση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης, για να αντιμετωπισθεί μία συστημική απειλή στην Ευρωζώνη", αναφέρεται στην έκθεση του διεθνούς οίκου.

Ο Fitch αναφέρει ότι, εκτός της Ευρωζώνης, οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν τη δική τους κρίση διακυβέρνησης και κρατικού χρέους, φτάνοντας στο όριο για την άρση του καταστατικού ορίου για το ανώτατο επίπεδο του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτέλους! Οι γερμανικές τράπεζες συμφωνούν στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Την Κυριακή υπογράφεται το τσεκ της 5ης δόσης
   Διαδώστε αυτό το άρθρο