Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Fitch: Προβλέπει αύξηση επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών

Fitch: Προβλέπει αύξηση επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.11.2010 | 20:39
Πρώτη δημοσίευση: 04.11.2010 | 20:21

Ο οίκος Fitch προειδοποιεί για χαμηλότερη ζήτηση δανείων και για υψηλά ποσοστά επισφαλών δανείων.

Αύξηση των επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 20141, προβλέπει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Fitch σε σημερινή έκθεσή του, στην οποία έχουν λάβει υπόψιν τους την περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να έχουν πρόβλημα.

Και αυτό το πρόβλημα έγκειται στη χαμηλότερη ζήτηση για δάνεια και υψηλότερα ποσοστά επισφαλών δανείων.

Ωστόσο, ο οίκος θεωρεί ικανοποιητική την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, αλλά επισημαίνει ότι απαιτούνται επίπεδα κεφαλαίων υψηλότερα από το ελάχιστο επίπεδο που προβλέπουν οι κανονισμοί, λόγω του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Την ιδια ώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρότειναν οι ευρωπαϊκές χώρες για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ε.Ε. Δεν πάνε “αρκετά μακριά κυρίως στο θέμα της αυτοματοποίησης των κυρώσεων.

Οι βασικές γραμμές των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησαν οι χώρες της ΕΕ στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα "αποτελούν ενίσχυση του υπάρχοντος πλαισίου", όμως "δεν πάνε αρκετά μακριά" σε σχέση με το "άλμα μπροστά" που απαιτείτο, δήλωσε ο Τρισέ εξ ονόματος του συμβουλίου διοικητών της ΕΚΤ.

Το συμβούλιο διοικητών της ΕΚΤ "ανησυχεί ότι δεν υπάρχει αρκετή αυτοματοποίηση στην επιτήρηση" των ολισθημάτων των ευρωπαϊκών χωρών όσων αφορά τα όρια χρέους και ελλείμματος που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Τρισέ.

Η ΕΚΤ τίθεται "υπέρ πάρα πολύ ισχυρών όρων για να αποφευχθεί η πιθανότητα ένας μόνιμος (μηχανισμός στήριξης) να προκαλέσει χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές", επεσήμανε.

Ο Τρισέ εξέθεσε τη θέση του στους ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο των Βρυξελλών την προηγούμενη εβδομάδα και η συζήτηση ήταν αρκετά "τεταμένη", όπως δήλωσε ο ίδιος χωρίς όμως να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες
  2. Χοροί και  άρωμα  Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid] Χοροί και "άρωμα" Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid]
  3. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  4. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  5. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  6. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook