Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 16 Αθήνα Αναλυτικά

Fitch: Προβλέπει αύξηση επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών

Fitch: Προβλέπει αύξηση επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.11.2010 | 20:39
Πρώτη δημοσίευση: 04.11.2010 | 20:21

Ο οίκος Fitch προειδοποιεί για χαμηλότερη ζήτηση δανείων και για υψηλά ποσοστά επισφαλών δανείων.

Αύξηση των επισφαλών δανείων των ελληνικών τραπεζών τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 20141, προβλέπει ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Fitch σε σημερινή έκθεσή του, στην οποία έχουν λάβει υπόψιν τους την περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα οι ελληνικές τράπεζες να έχουν πρόβλημα.

Και αυτό το πρόβλημα έγκειται στη χαμηλότερη ζήτηση για δάνεια και υψηλότερα ποσοστά επισφαλών δανείων.

Ωστόσο, ο οίκος θεωρεί ικανοποιητική την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, αλλά επισημαίνει ότι απαιτούνται επίπεδα κεφαλαίων υψηλότερα από το ελάχιστο επίπεδο που προβλέπουν οι κανονισμοί, λόγω του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Την ιδια ώρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρότειναν οι ευρωπαϊκές χώρες για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ε.Ε. Δεν πάνε “αρκετά μακριά κυρίως στο θέμα της αυτοματοποίησης των κυρώσεων.

Οι βασικές γραμμές των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησαν οι χώρες της ΕΕ στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα "αποτελούν ενίσχυση του υπάρχοντος πλαισίου", όμως "δεν πάνε αρκετά μακριά" σε σχέση με το "άλμα μπροστά" που απαιτείτο, δήλωσε ο Τρισέ εξ ονόματος του συμβουλίου διοικητών της ΕΚΤ.

Το συμβούλιο διοικητών της ΕΚΤ "ανησυχεί ότι δεν υπάρχει αρκετή αυτοματοποίηση στην επιτήρηση" των ολισθημάτων των ευρωπαϊκών χωρών όσων αφορά τα όρια χρέους και ελλείμματος που έχουν θέσει οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον Τρισέ.

Η ΕΚΤ τίθεται "υπέρ πάρα πολύ ισχυρών όρων για να αποφευχθεί η πιθανότητα ένας μόνιμος (μηχανισμός στήριξης) να προκαλέσει χαλαρές δημοσιονομικές πολιτικές", επεσήμανε.

Ο Τρισέ εξέθεσε τη θέση του στους ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη σύνοδο των Βρυξελλών την προηγούμενη εβδομάδα και η συζήτηση ήταν αρκετά "τεταμένη", όπως δήλωσε ο ίδιος χωρίς όμως να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
  2. Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης... Νέο... αντάρτικο Ρέντσι προς Βρυξέλλες: Δεν θα μου πει κανένας τεχνοκράτης...
  3. Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ακόμα πιο αυστηροί οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
  4. Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες Ένοπλος κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στις Βρυξέλλες
  5. Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα! Ο “πυρήνας τζιχαντιστών της Βερβιέ” λειτουργούσε στην Ελλάδα!
  6. Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή! Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες - Τι βρέθηκε σπίτι του - Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook