Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Forbes: Οι τρείς Έλληνες της λίστας

Forbes: Οι τρείς Έλληνες της λίστας
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2017 | 16:29
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2017 | 16:29

Τρία ελληνικά ονόματα, αυτά του Φιλίππου Νιάρχου, του Αριστοτέλη Μυστακίδη και του Σπύρου Λάτση, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, ξεχωρίζουν ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes.

Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Σύμφωνα με το Φορμπς, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα 'EFG International', στον ενεργειακό όμιλο 'Ελληνικά Πετρέλαια' και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων 'Lamda Development'.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Forbes: Ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Μπιλ Γκέιτς! Forbes: Ξανά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Μπιλ Γκέιτς!
  2. Πρώτη σε δαπάνες για συντάξεις στην Ευρωζώνη η Ελλάδα! [pic] Πρώτη σε δαπάνες για συντάξεις στην Ευρωζώνη η Ελλάδα! [pic]
  3. Βιέννη, η καλύτερη πόλη για να ζεις – Που βρίσκεται η Αθήνα Βιέννη, η καλύτερη πόλη για να ζεις – Που βρίσκεται η Αθήνα
  4.  Απίστευτη  99χρονη: Συνελήφθη για την εμπειρία [pics] "Απίστευτη" 99χρονη: Συνελήφθη για την εμπειρία [pics]
  5. Είναι οριστικό: Οι star που θα γίνουν… Survivor! Είναι οριστικό: Οι star που θα γίνουν… Survivor!
  6. The Voice: Λίστα! Όλοι όσοι μπαίνουν στα live The Voice: Λίστα! Όλοι όσοι μπαίνουν στα live