Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φόρο 30% στους πλούσιους βάζει ο Ομπάμα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το είχε πει παλιότερα, το επανέλαβε και στην ομιλία του στο Κογκρέσο για την οικονομική πολιτική. Ο Μπαράκ Ομπάμα τα… βάζει με τους πλούσιους.

Και πως «τα βάζει» μαζί τους; Θα τους επιβάλλει ελάχιστο φόρο ύψους 30%, ενώ ανακοίνωσε και τη δημιουργία ειδικής επιτροπής οικονομικού εγκλήματος.

Κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρότεινε τα μισά από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την αποχώρηση των Αμερικανών από το Ιράκ και το Αφγανιστάν να δοθούν για να γίνουν έργα υποδομής στη χώρα.

Φυσικά, δεν ξέχασε το Ιράν και επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να αποτρέψουν την Τεχεράνη από τη δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου. «Μια ειρηνική απόφαση στο θέμα του επίμαχου πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι ακόμη εφικτή αλλά οι ΗΠΑ κρατούν όλες τις επιλογές στο τραπέζι», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης, ο Ομπάμα τόνισε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες να αντιμετωπιστεί στον εμπορικό τομέα η πειρατεία εκ μέρους των Κινέζων, διευκρινίζοντας πως «περισσότεροι από 1.000 Αμερικανοί έχουν σήμερα δουλειά γιατί σταματήσαμε τις τεράστιες εισαγωγές ελαστικών από την Κίνα».

Ανακοίνωσε δε τη δημιουργία ειδικής επιτροπής που θα διερευνά τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές χωρών όπως η Κίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η κυρία Μέρκελ αντιδρά πάντα με ένα 15’ καθυστέρηση!»

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε