Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Φόροι: Τσουνάμι στην τσέπη όλων από 1η Οκτωβρίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το πρώτο κύμα φόρων ήρθε κατακαλόκαιρο με αυξήσεις στον ΦΠΑ, τη μπίρα, τη συνδρομητική τηλεόραση, την εισφορά αλληλεγγύης, τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων. Τα… πρωτοβρόχια θα φέρουν την έναρξη μιας νέας πραγματικής καταιγίδας φόρων. Από πρώτη Οκτωβρίου ξεκινούν οι αυξήσεις φόρων και από πρώτη του Ιανουαρίου του 2017 έρχεται… βαρυχειμωνιά με ακόμη 7 αλλαγές φόρων. Συνολικά 10 επιβαρύνσεις προγραμματίζονται να μπουν σε εφαρμογή μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Η αρχή θα γίνει με τις αυξήσεις στα καύσιμα από 1η Οκτωβρίου. Μπαίνει καπέλο στο πετρέλαιο θέρμανσης (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση) που μπορεί να φτάσει το 10% αλλά και οι αγρότες δεν θα έχουν πλέον επιστροφές ενώ ο φόρος πάει από τα 0,20 ευρώ στα 0,33, μια αύξηση δηλαδή 0,13 ευρώ το λίτρο στο αγροτικό πετρέλαιο.

Θα ακολουθήσουν τον Δεκέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας που θα φέρουν νέες επιβαρύνσεις και από την 1/1/2017 έρχονται άλλες επτά αλλαγές φόρων που θα επιβαρύνουν την τσέπη όλων.

Πρώτα απ’ όλα τα καύσιμα με τη βενζίνη που αναμένεται να αυξηθεί κατά 4 λεπτά το λίτρο, 8 λεπτά αναμένεται να αυξηθεί το πετρέλαιο κίνησης και 12 με 13 λεπτά το υγραέριο κίνησης.
Η επόμενη ανατίμηση αφορά στα τσιγάρα που αναμένεται να είναι από 0,50 ως και 1 ευρώ ανά πακέτο.
Ο καφές αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% με 2-0% στην τιμή λιανικής.
Κατά 10 λεπτά ανά ml υγρού αναμένεται να επιβαρυνθούν οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου.
5% θα είναι το τέλος στη σταθερή τηλεφωνίας σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμόμε την τελική επιβάρυνση μαζί με τον ΦΠΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ 6%.
Αυξάνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 15%.
Στο τέλος του έτους καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε