Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Τι θα γίνει με την παράταση και τις δόσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το TAXISNET, επιτέλους, άνοιξε, ωστόσο είμαστε ακόμη στην αρχή. Οι φορολογικές δηλώσεις του 2016 θα αποτελέσουν μεγάλο πονοκέφαλο για όλους.

Ήδη στο TAXISNET παρατηρείται μεγάλη κίνηση. Σύμφωνα με την Σ. Σεχπερίδου, διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, ήδη από χθες που άνοιξε το σύστημα έχουν επισκεφτεί την ανάλογη σελίδα 20.000 άτομα, ενώ ήδη έχουν υποβληθεί και οι πρώτες 1.200 φορολογικές δηλώσεις από πολίτες.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2016 η ημερομηνία, επισήμως, παραμένει η τελευταία εργάσιμη του Απριλίου. Αυτό βέβαια, όπως συμφωνούν όλοι, λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη της διαδικασίας αναμένεται να αλλάξει και να δοθεί “γενναία” παράταση τουλάχιστον ενός μηνός.
Προς το παρόν και οι δόσεις, παρά τις εξαγγελίες για 6 ως 8 μηνιαίες δόσεις, παραμένουν στις 3 ανά δ΄’υο μήνες. Έτσι προς το παρόν όσοι λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εξόφληση μπορεί να γίνει σε ότι αφορά στην πρώτη δόση ως τέλη Ιουλίου, σε ό,τι αφορά στη δεύτερη δόση ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου και η τρίτη δόση ως τα τέλη του Νοεμβρίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε