Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Φορό-σοκ για όσους έχουν μπλοκάκι

Φορό-σοκ για όσους έχουν μπλοκάκι

Ο θάνατος όσων αυτοαπασχολούνται, ή πληρώνονται με μπλοκάκι και αυτοασφαλίζονται ή στην καλύτερη περίπτωση όσων έχουν μια δεύτερη δουλειά έρχεται με τις αλλαγές που αφορούν στα λεγόμενα “μπλοκάκια”.

Με το νέο φορολογικό έρχονται αλλαγές που ουσιαστικά στερούν από αυτούς τους ανθρώπους κάθε δικαίωμα σε έκπτωση φόρου.

Με βάση το σχέδιο όσοι κόβουν αποδείξεις έως και σε τρεις εργοδότες ή όσοι έχουν έσοδα από περισσότερους αλλά το 75% του εισοδήματός τους προέρχεται μόνο από τον έναν θα φορολογούνται πλέον με την κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Δηλαδή θα πληρώνουν 21% φόρο για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ το χρόνο και τέλος 40% για τα εισοδήματα από τις 40.000 ευρώ και πάνω.

Αυτό θα μπορούσε να είναι καλό μέχρις ενός σημείου. Οι εγκέφαλοι όμως του υπουργείο δεν έμειναν εδώ.

Μαζί με την υπαγωγή στην κλίμακα θεωρούνται γενικότερα μισθωτοί και έτσι καταργείται το δικαίωμα να δικαιολογούν στην εφορία τα έξοδά τους.

Μόνο όσα πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία θα δικαιολογούνται στην εφορία.

Δηλαδή οι επαγγελματίες ενώ δεν είναι μισθωτοί, ενώ πληρώνουν από την τσέπη τους τα ασφαλιστικά τους ταμεία δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν και έξοδα!

Μέσα σε όλα αυτά ας προστεθεί και το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν το αυξημένο τέλος από φέτος, για τα έσοδα του 2012 δηλαδή και αναμένεται να κληθούν να το καταβάλουν την ερχόμενη Άνοιξη.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε