Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φοροτροχονόμοι με laptop στους δρόμους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νυχτερινά κέντρα, κοσμοπολίτικα νησιά, πολυτελείς βίλες με πισίνες, ακριβά αυτοκίνητα μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών που ξεκινά φορολογικό σαφάρι.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτίθεται να ρίξει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ό,τι όπλο έχει στη διάθεσή του. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι offshore εταιρίες, εξονυχιστικός έλεγχος ακόμη και μέσω των υποθηκοφυλακείων.

Στη… μάχη ρίχνονται ακόμη και οι τροχονόμοι, που με τα λαπ τοπ τους ανά χείρας θα ελέγχουν πολυτελή αυτοκίνητα. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν άμεσα και όσο περνά ο καιρός, να εντατικοποιούνται. Ιδιαίτερα από τα μέσα Απριλίου όταν αναμένεται να ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ήδη οι «ράμπο» της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων «χτενίζουν» κοσμοπολίτικα νησιά αναζητώντας… φοροφυγάδες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης αλλά και λουκέτα στις επιχειρήσεις τους. Ακόμη και δορυφόροι έχουν επιστρατευθεί για να εντοπίζουν βίλες και πολυτελείς κατοικίες στα «ακριβά» προάστια της Αθήνας, με ειδική ομάδα 15 ατόμων να αξιολογεί τις φωτογραφίες. Τα στοιχεία από τους δορυφόρους, διασταυρώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών.

Την ίδια ώρα, στους δρόμους βγαίνουν και οι… φορο-τροχονόμοι με τα laptop, που έχουν αποστολή να εντοπίζουν πολυτελή αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων κρύβουν εισοδήματα από την εφορία. Πιο αυστηρά γίνονται και τα τεκμήρια για όσους κάνουν πολυτελή ζωή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε