Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Φόβοι ότι η κρίση στην Ελλάδα θα συμπαρασύρει το Βέλγιο

Οι αρθογράφοι επικαλούνται τις εκτιμήσεις διαφόρων ειδικών, οι οποίοι δείχνουν να συμμερίζονται την άποψη ότι η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που βλέπουν οι αγορές το Βέλγιο.

Την άποψη ότι αν δεν επιλυθεί η ελληνική κρίση χρέους, θα πάρουν σειρά οι υπόλοιπες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και το Βέλγιο, εκφράζουν ειδικοί του οίκου αξιολόγησης Moody’s, επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας “De Morgen”, υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα απειλεί να συμπαρασύρει το Βέλγιο» και υπέρτιτλο «Μετά από τον οίκο αξιολόγησης S&P, τώρα και ο Fitch στέλνει μήνυμα κινδύνου για την πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου».

Κατά την εφημερίδα, η ανησυχία για μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας εντείνεται, από την στιγμή που έχει γίνει αντιληπτό ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά τον τρόπο αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στο παρασκήνιο διάφοροι τεχνοκράτες επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες για μια λύση, η οποία, όμως, θα διασφαλίζει ότι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων θα πάρουν πίσω όλα τα χρήματά τους.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι τυχόν στάση πληρωμών, από την πλευρά της Ελλάδας, μπορεί να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, καθώς πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, που διατηρούν στο χαρτοφυλάκιό τους μεγάλο αριθμό ευρωπαϊκών ομολόγων, μπορεί να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, γεγονός που, αργά ή γρήγορα, θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το Βέλγιο, το οποίο θα βρεθεί, με την σειρά του, στο στόχαστρο των αγορών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε