Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Φούρνος γκρεμίστηκε; Αυξήθηκαν τα έσοδα του προυπολογισμού!

Φούρνος γκρεμίστηκε; Αυξήθηκαν τα έσοδα του προυπολογισμού!
Αύξηση 3% σημείωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιούλιο δείχνοντας μεγάλη βελτίωση συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.
 

Όπως προκύπτει τα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ, έναντι 4,875 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
 
Πάντως παρά τη βελτίωση του Ιουλίου, ο προϋπολογισμός το επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος εξακολουθεί να παρουσιάζει σημαντική υστέρηση εσόδων την οποία το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά να καλύψει με τα πρόσθετα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
 
Από την 21η Ιουλίου και μέχρι τις αρχές του Οκτωβρίου, «έχει ανοίξει μεταβατική περίοδος, κατά την διάρκεια της οποίας θα πρέπει σε συνεργασία με τους εταίρους μας να καταστήσουμε το δημόσιο χρέος μακροπρόθεσμα βιώσιμο» ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό, το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
 
«Το τοπίο μπορεί να αλλάξει, αλλά χρειάζεται να διαχειριστούμε με σύνεση, επαγγελματισμό, προσοχή, συναίνεση και υπευθυνότητα αυτήν την μεταβατική περίοδο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.
 
«Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, πρέπει να είναι υποδειγματικοί από πλευράς ταχύτητας», ανέφερε κ. Βενιζέλος, απαντώντας εμμέσως και στις επικρίσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την υπερψήφιση των ρυθμίσεων.
 
«Βρισκόμαστε μέσα σε μια διεθνή περιδίνηση και πρέπει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από μας για μας, πρέπει να είμαστε συνεπείς στις δανειακές μας υποχρεώσεις, να ανταποκρινόμαστε στα όσα έχουμε αναλάβει να εκτελέσουμε. Ναι, μειώνονται εισοδήματα, χαμηλές συντάξεις, αυξάνεται η ανεργία, κλονίζονται οι επιχειρήσεις με μικρά ανοίγματα. Αν δεν εφαρμόσουμε, όμως, αυτά τα σωστικά μέτρα και δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση, όλα αυτά θα μας φαίνονται παραδείσια», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε