Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το δημόσιο χρέος είναι ελέγξιμο

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το δημόσιο χρέος είναι ελέγξιμο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2010 | 21:26
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2010 | 21:13

Αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών ότι έχει λίστα με το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου...

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος είναι ελέγξιμο αρκεί να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 και να επαναφέρουμε την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίου αναφερόμενος στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει λίστα με το σύνολο των οφειλετών του δημοσίου και όχι κάποια ειδική λίστα με τα ονόματα αυτών που χρωστούν συγκεκριμένα τα 24 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσε η διάταξη που αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την προειδοποίηση υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο κ Παπακωνσταντίνου αφού σημείωσε οτι ακόμη και ο χρηματοοικονομικός οίκος Moody's λέει μπράβο στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook