Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

G20 προς Γερμανία: Δώστε επιτέλους λεφτά!

G20 προς Γερμανία: Δώστε επιτέλους λεφτά!

Να… βάλει (επιτέλους) το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσει στην τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας καλούν τη Γερμανία οι ηγέτες της G20.

Η ομάδα των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου αναμένεται να πιέσουν το Βερολίνο να αυξήσει τις δαπάνες του, καθώς εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξει μια νέα κοινή προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και της παγκόσμιας ανάπτυξης, δήλωσε ένας αξιωματούχος κράτους-μέλους σε δηλώσεις του στο Reuters.

Υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος έδωσε έμφαση στην ευθύνη της Γερμανίας, οικονομικής μηχανής της ευρωζώνης, ενώ αναφέρθηκε επίσης στον Καναδά, χαρακτηρίζοντάς τον μία χώρα που έχει την «δημοσιονομική δυνατότητα» να αυξήσει τις δαπάνες.

«Οι χώρες οι οποίες έχουν ισχυρές δημοσιονομικές θέσεις θα ενθαρρυνθούν να ενισχύσουν τις δαπάνες στο επίπεδο της G20», ανέφερε. «Αυτή τη στιγμή, η Γερμανία και ο Καναδάς θα μπορούσαν να θεωρηθούν χώρες που διαθέτουν αυτές τις δημοσιονομικές δυνατότητες μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών», πρόσθεσε.

Μια άλλη πηγή ενήμερη για τις παρασκηνιακές επαφές είπε ότι δεν γνωρίζει εάν σχεδιάζεται η σύγκληση κάποιας έκτακτης επαφής μεταξύ των κρατών-μελών της ομάδας.

Οι ηγέτες των χωρών της G20 πρόκειται να συναντηθούν ούτως ή άλλως στην διάρκεια της συνόδου της 18ης και 19ης Ιουνίου στο Μεξικό.

Η Γερμανία, το ισχυρότερο κράτος-μέλος της 17μελούς ευρωζώνης, πιέζεται από κυβερνήσεις εντός και εκτός ΕΕ να θέσει την ανάπτυξη πριν από την λιτότητα για να συμβάλλει στην αποφυγή της διάλυσης της ευρωζώνης και μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δε βιάζονται οι Γερμανοί! – Θα… «σώσουν» την Ευρώπη, αλλά του χρόνου!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε