Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΓΣΕΒΕΕ:κίνδυνος βαθύτερης ύφεσης λόγω μέτρων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τον κώδωνα κινδύνου να μπει η Ελλάδα σε ακόμη βαθύτερη…

ύφεση κρούει η ΓΣΕΒΕΕ, εξαιτίας – όπως τονίζει- των σκληρών μέτρων που ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση.

 

«Τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν, μετά από απαίτηση των πιστωτών μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσει το κράτος να δανειστεί, συρρικνώνουν εισοδήματα ασθενέστερων εισοδηματικά τάξεων με ορατό τον κίνδυνο η ήδη νοσούσα ελληνική οικονομία να περιέλθει σε βαθύτερη ύφεση, με δραματικές συνέπειες στους εργαζομένους και στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις. Θεωρείται δε, ιδιαίτερα απαράδεκτη η απόφαση για πάγωμα των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της.

 

«Δυστυχώς το μοντέλο της ΕΕ αποδείχθηκε ανεπαρκές για τα δύσκολα. Ανεπαρκές να αντιμετωπίσει τα καρτέλ των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Η πολιτική, δυστυχώς, στην ΕΕ έχει υποδουλωθεί σε ανεξέλεγκτα οικονομικά συμφέροντα. Οι αγορές ασκούν μια ιδιότυπη ‘δικτατορία’ στην οποία καλούνται να αντιδράσουν συντονισμένα όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη» προσθέτει.

 

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι πρέπει επειγόντως από αύριο να αναζητηθούν μέτρα και πρόγραμμα για ανάπτυξη και παραγωγικές επενδύσεις.

 

«Πρέπει όμως να αναζητήσουμε και μέτρα, άμεσα, για να αντιμετωπίσουμε και τον επαπειλούμενο κίνδυνο στάσης πληρωμών της πραγματικής οικονομίας. Να μη συμβεί ότι συνέβη με το κράτος» αναφέρει.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε