Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Game over για την Ελλάδα – ”Στημένοι” Ο.Ρεν Γ.Σταρκ

Λες και είναι ”συνεννοημένοι”, ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν και o επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ επαναλαμβάνουν ”Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα”.
 

Σύμφωνα με το Reuters ο Φινλανδός επίτροπος των οικονομικών υψώνει τους τόνους και σφίγγει τη θηλιά:” Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα για όσους εικάζουν ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις.Ο μόνος τρόπος η Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία, είναι η Βουλή να περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα”.
 
Σχεδόν ταυτόχρονα σε συνέντευξη του προς την Welt Online o επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ τονίζει :”Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της ΕΕ έχουν στείλει σαφή μηνύματα προς το ελληνικό κοινοβούλιο και την κυβέρνηση. Αναμένουν την υλοποίηση του προγράμματος περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας”.
 
Ο κύριος Σταρκ χώνει και τις μπηχτές του στο νέο τσάρο Ε.Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντας ως ατυχείς δηλώσεις από την Αθήνα, όσα ξεστόμισε ο υπουργός Οικονομικών περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων.
 
Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ απειλεί ανοιχτά ότι εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί, τότε η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συνεχίσει τη χρηματοδότηση της μετά τον Ιούλιο.
Μάλιστα σε συνέδριο της εφημερίδας Welt ο Γ.Σταρκ πίσω από την εντυπωσιακή ατάκα:” Η Ελλάδα αποφασίζει για το μέλλον της Ευρώπης”, ανέφερε πως η χώρα μας αποφασίζει τώρα για το μέλλον της Ευρώπης, υπό την έννοια ότι έχει την κύρια ευθύνη για το εάν η Ευρώπη οδηγηθεί σε μια οικονομική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε