Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γεμίζουν με καύσιμα τα πρατήρια

Λευτέρης Σουχαϊμπ | souhaib@newsit.gr
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 22.02.2010 | 07:06
Πρώτη δημοσίευση: 19.02.2010 | 22:34

Επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους από σήμερα οι τελωνειακοί. Ανεφοδιάζονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου που κήρυξε παράνομη την απεργία. Μέχρι το μεσημέρι θα έχουν όλα τα πρατήρια βενζίνη.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, οι τελωνειακοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η πλειονότητα των συνδικαλιστών ήταν υπέρ της συνέχισης της απεργίας μέχρι και την Τετάρτη. Παρ' όλα αυτά, υπερίσχυσε η πρόταση για σύγκληση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας τους, όταν υπάρξουν νεώτερες εξελίξεις στα ζητήματα που θίγουν τα κεκτημένα του κλάδου τους.

"Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας όλα τα πρατήρια θα είναι γεμάτα" δήλωσε νωρίτερα στο NewsIT ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπολών Αττικής Μιχάλης Κιούσης.

ΩΡΑ 14:00 ΠειραιάςΤο απόγευμα του Σαββάτου, το  μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των τελωνειακών, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την Παρασκεύη το Υπουργείο Οικονομικών. 

Στο μέτωπο της απεργίας υπήρξαν ρήγματα από τους τελωνειακούς, καθώς η απεργία είχε ανασταλεί στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη όπου ομαλοποιήθηκε η προμήθεια υγρών καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη μετά το "σπάσιμο" της απεργίας, σχηματίστηκαν ουρές από βυτιοφόρα στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων, που περίμεναν να εφοδιαστούν με καύσιμα και να τροφοδοτήσουν την ελληνική αγορά.


Λευτέρης Σουχαϊμπ
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο