Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανία: Λύση για την Ελλάδα; Όχι αύριο…

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σκληρή στάση προς την Ελλάδα εξακολουθεί να κρατά το Βερολίνο, με την εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να χαρακτηρίζει «αδιανόητο» το ενδεχόμενο παραγραφής του ελληνικού χρέους και να ξεκαθαρίσει ότι λεφτά δεν παίρνουμε, αν δε “ανάψει” πράσινο και η Μπούντεσταγκ.

Η αιτία προφανής: θα κόστιζε ακριβά στις πιστώτριες χώρες, με πρώτη τη Γερμανία.

“Η θέση μας δεν άλλαξε. Μια παραγραφή του χρέους είναι για μας αδιανόητη”, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κότε, μια μέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Το Βερολίνο πιστεύει πως ούτε αύριο θα βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα. «Για τεχνικούς λόγος» όπως εξήγησε η Κότε. «Ορισμένα κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων το γερμανικό πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε νέα συμφωνία αρωγής προς την Ελλάδα», εξήγησε.

Η ίδια διαβεβαίωσε πάντως πως οι χώρες της ευρωζώνης “θα εργαστούν αύριο για να βρουν μια κοινή θέση”.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί είχε επίσης δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως ελπίζει “να υπάρξει στις 20 Νοεμβρίου μια κατ’ αρχήν συμφωνία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια είναι η οριστική λύση που θα προτείνει η Λαγκάρντ για την Ελλάδα στο Eurogroup

Η “μπάλα” παίρνει και τη Γερμανία

Έβαλαν την διάταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής στην Β Πράξη Νομοθ. Περιεχομένου – Εξομοιώνονται με το υπόλοιπο Δημόσιο-Τσεκούρι στις συντάξεις τους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε