Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Γερμανικά σενάρια κατάρρευσης του ευρώ

Οικονομική σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης πάει κόντρα στο ρεύμα προβλέποντας για το 2012 ύφεση και αύξηση της ανεργίας ακόμα και στη Γερμανία!

Τα απαισιόδοξα σενάρια για το 2012 ανήκουν στην Ελβετή καθηγήτρια Οικονομίας Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο, που είναι και μέλος του «Συμβουλίου των πέντε σοφών» της γερμανικής οικονομίας.

Η Γερμανίδα ”σοφός”, σύμφωνα με την Deutsche Welle, δεν αποκλείει την κατάρρευση του ευρώ, λέγοντας ότι αυτό το ενδεχόμενο ”θα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για όλους τους εμπλεκομένους, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως”.

Η οικονομολόγος κατηγορεί τους πολιτικούς πως υποτίμησαν αρχικά την κρίση και μετά έκαναν ελάχιστα για την αντιμετώπιση της.

Η Ελβετή καθηγήτρια προτείνει μακροπρόθεσμα την υπαγωγή σε πτωχευτικό κανονισμό των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.
”Οι υπόλοιπες χώρες θα πρέπει να δεσμευθούν ότι θα περιορίσουν τα χρέη τους και εξυγιάνουν τους προϋπολογισμούς τους. Με μια συμφωνία εξόφλησης χρεών θα μπορούσε το ποσοστό του χρέους να μειωθεί εντός 20 ετών σε επίπεδα κάτω του 60% του ΑΕΠ” υποστηρίζει η Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ”σοφούς” η Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο βλέπει ακόμα και συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το 2012 και αύξηση της ανεργίας.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε