Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γερμανοί: “Γιατί να πληρώνουμε εμείς τις συντάξεις χλιδής των ελλήνων;”

Γερμανοί: “Γιατί να πληρώνουμε εμείς τις συντάξεις χλιδής των ελλήνων;”
Πρωτοσέλιδο στα γερμανικά μέσα η οικονομική κρίση στην χώρα μας μετά το χθεσινό διάγγελμα της Α.Μέρκελ. Μάλιστα ορισμένα δημοσιεύματα είναι αρκετά επικριτικά….

 

Το γερμανικό Bild συνεχίζει να προκαλεί με το πρώτο του θέμα που έχει τίτλο: “Δισεκατομμύρια ευρώ για την Αθήνα. Γιατί πληρώνουμε εμείς τις συντάξεις πολυτελείας των Ελλήνων;”

 
Το Bild αναρωτιέται γιατί θα πρέπει λοιπόν οι γερμανοί να πληρώσουν τις υψηλές συντάξεις αλλά και όλο το ασφαλιστικό πρόγραμμα τις Ελλάδας. Το ερώτημα όμως που θέτουμε εμείς είναι που έχουν δει τις υψηλές συντάξεις στην χώρα μας.
 
Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche έχει ως τίτλο της “Η βοήθεια προς την Ελλάδα: Ο φόβος της συμμορίας των τεσσάρων”. Η εφημερίδα αναφέρεται στις αντιδράσεις τεσσάρων μεγάλων γερμανών επιστημόνων και οικονομικών αναλυτών ως προς τη βοήθεια στη χώρα μας. Μάλιστα οι τέσσερις λένε πως η βοήθεια από τη Γερμανία δεν θα εγκριθεί γιατί το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.
Με έναν κάπως περίεργο τίτλο της, το περιοδικό Spiedel γράφει “Διαπραγματεύοντας τους Έλληνες: Βαριέμαι, Αναδιαπραγμάτευση, Απεργία”.
 
Το περιοδικό απαντάει με την βοήθεια αναλυτών και εμπειρογνωμόνων σε ερωτήματα όπως αν θα πρέπει να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, αν αιμοραγούν οι τράπεζες αλλά και κατά πόσον η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει τα δισεκατομμύρια.
Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει “Ελλάδα: Η αναδιάταξη είναι αναπόφευκτη”.
 
Όπως γράφει οι χρηματοοικονομικές αγορές παραμένουν επιφυλακτικές. Ακόμη και με την βοήθεια του ΔΝΤ και των χωρών του ευρώ η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι βιώσιμη ως χώρα αφού το χρέος της είναι τεράστιο.
 
Οχι σε βοήθεια στην Ελλάδα λέει το 57% των γερμανών

 Το 57% των Γερμανών θεωρούν “κακή απόφαση” την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Βερολίνο.
  Μόλις το 33% δηλώνουν θετικοί στην παροχή οικονομικής στήριξης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού France 24 και του γερμανικού ομίλου WELT. 

Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να μεταδοθούν σήμερα το απόγευμα από το κανάλι France 24 στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής αφιερωμένης στη Γερμανία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Μουσείο Γερμανικής Ιστορίας του Βερολίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 σεντ τη λέξη για να σώσουμε την Ελλάδα

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε