Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Γερμανοί οι μεγάλοι τοκογλύφοι της Ευρώπης

Γερμανοί οι μεγάλοι τοκογλύφοι της Ευρώπης

Θα το θυμάστε ασφαλώς. Το μόνιμο επιχείρημα, που πρότασσαν Ευρωπαίοι και κυρίως Γερμανοί αξιωματούχοι για να μας επιβάλουν μέτρα, ήταν “πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι φορολογούμενοι άλλων χωρών για τους Ελληνες”.

Στη στήλη είχαμε πολλές φορές υποστηρίξει ότι όχι μόνο δεν χάνουν, αλλά κερδίζουν και θα το πούμε τώρα ότι κερδοσκοπούν κιόλας με το ελληνικό χρέος.
Η τελευταία απόδειξη ήρθε από τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. Η εφημερίδα του Μονάχου αποκάλυψε πως η Γερμανία έβγαλε κέρδη 1,34 δισ. από ελληνικά ομόλογα, τα οποία μάλιστα έπρεπε να τα αποδώσει στην Ελλάδα, αλλά δεν το έκανε.
Αποκαλύπτοντας έτσι σε όλο του το μεγαλείο τον γερμανικό κυνισμό και τη γερμανική απληστία, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευρωζώνη σε βάρος όλων των υπολοίπων χωρών, αγνοώντας τις προτροπές όλων να πάρει μέτρα ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η οποία επιπλέον θέτει σε κίνδυνο, ακόμα και την ύπαρξη της ευρωζώνης.
Ε, λοιπόν ας το συνειδητοποιήσουμε και ας σταματήσουμε να έχουμε τις οποιεσδήποτε ενοχές. Κανένας ως τώρα δεν πλήρωσε τίποτα για μας και δεν μας χάρισε τίποτα. Δάνεια μας έδωσαν τα οποία θα αποπληρώσουμε, ενδεχομένως με πιο ευνοϊκούς όρους, που θα προκύψουν από τις διάφορες ρυθμίσεις.
Κατά τα λοιπά ας αφήσουν στην άκρη το τροπάρι, γιατί ενώ η αλληλεγγύη, που υποτίθεται είναι το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιτάσσει βοήθεια στους εταίρους, οι Γερμανοί αποδεικνύονται οι σύγχρονοι Σάιλοκ, οι μεγάλοι τοκογλύφοι της Ευρώπης.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε