Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατί ξανά-σταυρώνεται η Ελλάδα

Με εκβιασμούς για στάση πληρωμών, με πρωτοσέλιδα γεμάτα ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς, με εμπρηστικές δηλώσεις και με αγορές που διψούν για ”ελληνικό αίμα” στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας φορτώνονται όλες οι αμαρτίες της ευρωζώνης.
Τα spreads των ελληνικών ομολόγων και τα cds ήταν υψηλά μα ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες εξακοντίστηκαν σε επίπεδα ακόμα και υπερδιπλάσια από αυτά που εξανάγκασαν σε κατάρρευση οικονομίες άλλων χωρών.Δημοσιεύματα και προβοκατόρικες δηλώσεις πάντα εκτοξεύονταν προς την Ελλάδα, ποτέ όμως δεν είχαν τη μορφή βομβαρδισμού όπως τώρα.
 
Στο ερώτημα λοιπόν γιατί γίναμε τώρα ο σάκκος του μποξ διεθνώς, την πρώτη απάντηση τη δίενι ο καθρέφτης, αφού εμείς διαμορφώσαμε μία παραπληγική οικονομία που δεν παράγει τίποτα και γιατί εμείς δεν κάναμε τίποτα για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.
 
Όμως η διαβολεμένη συγκυρία μας κάνει και το ευκολότερο θύμα για το διεθνές ανάθεμα.Αφού ”μέτρησαν” τεράστια κέρδη τράπεζες και οργανισμοί του εξωτερικού ποντάροντας στη χρεοκοπία μας, τώρα τρέμουν στο ενδεχόμενο να πληρώσουν περί τα 30δις δολάρια για τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι της ελληνικής χρεοκοπίας που ΤΩΡΑ λήγουν.
 
Η χώρα μας μπαίνει στα ”σχοινιά” και σφυροκοπιέται ΞΑΝΆ ΤΏΡΑ ακόμα και για την πτώση του ευρώ, από όσους δεν θέλουν να δουν ή να μιλήσουν για την ”τρικυμία” που σκάει στην Ισπανική και μετά στην Ιταλική οικονομία.Η Ιταλία βλέπει πλέον κατάματα τα ”δόντια” των αγορών την ώρα που και η Ισπανία γίνεται στόχος αφού εκπέμπει πολιτική αστάθεια.
 
Δίκαια ως τιμωρία η αφόρητη πίεση προς την Ελλάδα να πάρει πρόσθετα μέτρα και να πουλήσει ότι μπορεί.
Όμως με αυτά δεν θα διασωθεί η Ισπανία, η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.Γιατί τα οικονομικά της μεγέθη πολλαπλάσια του αθροίσματος που προκύπτει από την Ελλάδα την Πορτογαλία και την Ιρλανδία μαζί.
 
Διαβάστε επίσης :

Οι Ισπανοί γύρισαν την πλάτη στους Σοσιαλιστές

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε