Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιατροί και φαρμακοποιοί το χαβά τους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τσουχτερά πρόστιμα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για τις παράνομες συνταγογραφήσεις προανήγγειλε ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος τους κατηγόρησε ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

«Ακριβά» θα… πληρώνουν εφεξής οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί που συμμετέχουν σε παράνομη συνταγογράφηση, όπως ανήγγειλε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ο υπουργός Εργασίας, στο πλαίσιο επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, κατέθεσε στοιχεία με βάση τα οποία μέσα στο δίμηνο Ιανουάριο – Φεβρουάριο οι σπατάλες στις φαρμακευτικές δαπάνες είχαν αύξηση 11%. 

«Γιατροί και φαρμακοποιοί δεν καταλαβαίνουν κανείς τους τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα φέρει τροπολογία που θα επιβάλλει σκληρά διοικητικά πρόστιμα, που θα έχουν μάλιστα άμεση εκτέλεση, σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που προβαίνουν και εκτελούν παράνομες συνταγογραφήσεις. 

Επίσης ο υπουργός Εργασίας έδωσε στοιχεία που αποκαλύπτουν το… όργιο ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής στη χώρα μας. Συγκεκριμένα δήλωσε πως μέσα στον Φεβρουάριο έγιναν 15.000 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και βρέθηκε ότι το 25% των εργαζομένων δεν ήταν ασφαλισμένοι σε κανένα φορέα. 

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος αποδοκίμασε τα επεισόδια που προκάλεσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που βρισκόταν εκεί ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Ολι Ρεν. «Τώρα βρήκατε να κάνετε επαναστατική γυμναστική;» αναρωτήθηκε και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει άμεσα δημοσιονομικό νοικοκύρεμα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε