Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Γιούνγκερ: Αναπόφευκτο νέο πακέτο – Τρισέ: Χωρίς αναδιάρθρωση

Κορυφώνεται ο παρασκηνιακός πόλεμος για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας από την χρεοκοπία, για το οποίο όλοι συμφωνούν πως είναι αναγκαίο αλλά διαφωνούν στους όρους.

Δεδομένο είναι κατά τον πρόεδρο του eurogroup πως θα δοθεί στην Ελλάδα δεύτερο πακέτο στήριξης, όμως άγνωστο παραμένει ακόμα το ποσό των χρημάτων.
 
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Ζ.Κ.Γιούνγκερ δεν διευκρινίζει τα χρήματα που θα χρειαστούν για να διασωθεί η χώρα μας γιατί ”μαγειρεύεται” ακόμα το βάρος που θα πέσει στους ιδιώτες, δηλαδή στους κατόχους ελληνικών ομολόγων.
 
“Είναι προφανές ότι θα υπάρξει ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα.Δεν μπορώ να σας δώσω ακριβή αριθμό καθώς θα εξαρτηθεί και από τον όγκο της συμμετοχής που θα συγκεντρωθεί από τον ιδιωτικό τομέα”δήλωσε ο επικεφαλής του eurogroup.
 
Στην πραγματικότητα όμως βρίσκεται σε εξέλιξη μία τιτανομαχία.Από τη μία πλευρά είναι οι Γερμανοί μαζί με Ολλανδούς και Φινλανδούς που δεν δίνουν το πράσινο φως σε νέα βοήθεια εαν δεν ”τιμωρηθούν” όσοι έχουν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα και από την άλλη πλευρά ορθώνει το ανάστημα του ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.
 
Ο κεντρικός τραπεζίτης επανέλαβε και σήμερα πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιοδήποτε πιστωτικό γεγονός ή επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας.
 
”Δεν επιθυμούμε αναδιάρθρωση, haircut και ούτω καθεξής.Αποκλείουμε οποιοδήποτε σχέδιο που δεν θα είναι αμιγώς εθελοντικό. Καλούμε να αποφευχθεί κάθε πιστωτικό επεισόδιο ή π.χ. μία επιλεκτική χρεοκοπία” τόνισε ο Τρισέ κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
 
Όμως ο διοικητής της ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα, απέφυγε να αποδεχτεί ακόμα και τη λύση της εθελοντικής μετακύλισης χρέους, λέγοντας ότι η ΕΚΤ δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε μια τέτοια κίνηση.
 
Διαβάστε επίσης :

”Αν δεν ξημερώσει στην Ελλάδα Καληνύχτα Γερμανία”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε