Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γιούνκερ: Οχι σε προτάσεις κατακερματισμού της Ευρωζώνης

Γιούνκερ: Οχι σε προτάσεις κατακερματισμού της Ευρωζώνης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2011 | 17:28
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2011 | 17:16

Ο πρόεδρος του Eurogroup απέρριψε τις επιλογές που αποσκοπούν "στο να διαιρεθεί τεχνητά η ΕΕ", αντιδρώντας στα δημοσιεύμετα περι σχεδίων προς αυτή την κατεύθυνση από Γερμανία και Γαλλία. Αντίθετος και στην έκδοση κοινών ομολόγων.

"Δεν είναι καλό να διαιρεθεί τεχνητά η ΕΕ σε δύο ομάδες. Είναι σημαντικό να μην μεγαλώσουν οι διαφορές ανάμεσα στα 27 (μέλη της ΕΕ) και τα 17" μέλη της ευρωζώνης, σημείωσε Ζαν Κλωντ Γιούνκερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.

Ο Γιούνκερ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν συνολικά σε οποιαδήποτε αλλαγή της ευρωπαϊκής συνθήκης.

"Οι αλλαγές της συνθήκης θα πρέπει να γίνουν για το σύνολο της ΕΕ, όχι μόνον για την ευρωζώνη. Οι τροποποιήσεις της συνθήκης δεν θα πρέπει να επηρεάζουν μόνον τα μέλη της ευρωζώνης, αλλά και όλες τις άλλες χώρες εξίσου", εξήγησε.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αντιτάχθηκε τέλος στην ιδέα μιας έκδοσης κοινών ομολόγων για τις χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ.

"Δεν πιστεύω ότι θα κάναμε καλά αν αναζητούσαμε εργαλεία σε επίπεδο ευρωζώνης. Ή θα έχουμε ρυθμίσεις σε συνολικό επίπεδο 27 (χωρών μελών), το οποίο είναι πάντα η καλύτερη λύση, ή θα βρούμε ειδικές ρυθμίσεις ανάμεσα στα κράτη, αλλά πάντα σε επίπεδο 27 χωρών", σημείωσε.


Διαβάστε
   Διαδώστε αυτό το άρθρο