Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιούνκερ: Σταματήστε, η Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ! – Έκτακτο Eurogroup στις 8/11

Γιούνκερ: Σταματήστε, η Ελλάδα δε θα βγει από το ευρώ! – Έκτακτο Eurogroup στις 8/11

Και τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες θα προηγηθούν του προγραμματισμένου Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Όλα για την Ελλάδα. Όλα για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο και να δοθεί η δόση στην Αθήνα. Έτσι λένε, σε μια (μάλλον πρωτοφανή) προσπάθεια να περισώσουν την κατάσταση.

Στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την Ελλάδα. Το είπε άλλωστε και ο πρόεδρος του Σύμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Πριν από αυτό όμως, θα προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών, αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, αλλά και έκτακτο Eurogroup στις 8 Νοεμβρίου, τέσσερις μέρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το ελληνικό ζήτημα.

Γιατί οι αλλεπάλληλες συσκέψεις; Για να εξαντλήσουν οι εταίροι τα περιθώρια να σώσουν την Ελλάδα.

Ο Γιούνκερ, σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, ξεκαθάρισε ότι στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης για την Ελλάδα δε θα ληφθεί καμία απόφαση. Το ίδιο και στη συνεδρίαση της 8ης Νοεμβρίου. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

Εκτός από τα παραπάνω, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε ακόμη ένα βήμα… στήριξης στην Ελλάδα: ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσιμο τεστ για τα μέτρα η ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις

Ο Βενιζέλος βγαίνει μπροστά και δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει τα μέτρα! Το Χρηματιστήριο “προεξόφλησε” κακές εξελίξεις;

Γιούνκερ: τα 89 βήματα που θα δώσουν τη δόση στην Ελλάδα

Ένα μνημόνιο για κάθε υπουργείο – Τι προβλέπει και ποιές οι τιμωρίες για τους υπουργούς

Bild: Δεν μπορείτε να πληρώσετε τα χρέη σας; Αδειάστε μας την γωνιά!

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε