Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιούνκερ για Ισπανία: “Δεν θα χρειαστεί βοήθεια η χώρα”

Γιούνκερ για Ισπανία: “Δεν θα χρειαστεί βοήθεια η χώρα”

Το επιτόκιο του δεκαετούς δανεισμού της Ισπανίας έπεσε κάτω από το 6% στη δευτερογενή αγορά

Η Ισπανία δεν θα χρειασθεί οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη επειδή η χρηματοοικονομική της σταθεροποίηση είναι εντυπωσιακή και διότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι δρομολογημένες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το επιτόκιο του δεκαετούς δανεισμού της Ισπανίας έπεσε κάτω από το 6% στη δευτερογενή αγορά, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η ύφεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η οικονομία της χώρας θα καταστήσει δυσχερή την εξυπηρέτηση του χρέους της.

Επίσης, οι επενδυτικοί κύκλοι ανησυχούν πως η πτώση των τιμών στα ακίνητα στην Ισπανία, παρόλο που οι τράπεζες της χώρας έχουν συμφωνήσει στη διεύρυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, θα έχει ως συνέπεια ο τραπεζικός τομέας να χρειασθεί τροφοδότηση με περισσότερα κεφάλαια απ’ ότι σήμερα.

Μολαταύτα, ο Γιούνκερ έσπευσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες τούτες.

«Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από το υπερφιλόδοξο πρόγραμμα σταθεροποίησης (της Ισπανίας)», τόνισε ο Γιούνκερ από το Λουξεμβούργο, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Δεν πιστεύω πως η Ισπανία θα χρειασθεί κάποιου είδους εξωτερική βοήθεια. Δεν υφίσταται λόγος για την Ισπανία να προσφύγει σε ειδικά προγράμματα, θα ήθελα στο σημείο τούτο να καλέσω τις χρηματοοικονομικές αγορές να συμπεριφερθούν με λελογισμένο τρόπο. Η Ισπανία έχει μπει σε κίνηση», τόνισε ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος της Ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βυθίζεται» ξανά στην ύφεση η ισπανική οικονομία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε