Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Γκ. Μπράουν: «Η διάσωση της Ευρώπης κοστίζει δυο τρισ. ευρώ»

ΦΩΤΟ REUTERS

Να πενταπλασιάσουν τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν.

Η ευρωζώνη οφείλει να πολλαπλασιάσει επί πέντε τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Αυτή την άποψη διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, μια μέρα μετά την απόρριψη του σχεδίου για την ενίσχυση του Ταμείου από το κοινοβούλιο της Σλοβακίας.

“Οι πόροι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέρχονται σε μόνο 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όπως και εγώ, θεωρούν ότι οι αναγκαίοι πόροι για την αντιμετώπιση των πιέσεων είναι της τάξεως των 2.000 δισεκατομμυρίων ευρώ”, δήλωσε ο Γκόρντον Μπράουν κατά τη διάρκεια οικονομικού φόρουμ στη Σεούλ.

Κατά τη γνώμη του, η ηγεσία της ευρωπαϊκής οικονομίας πρέπει να απευθυνθεί στην Κίνα και στις πλούσιες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες για να δανεισθεί κεφάλαια και να ενισχυθεί το Ταμείο, καθώς η διάσωση της Ευρώπης είναι προς το συμφέρον όλων.

Αν οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη σταματήσει κατά τη διάρκεια των πέντε επομένων ετών, ο υπόλοιπος κόσμος θα υποφέρει, προειδοποίησε ο Γκόρντον Μπράουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική κρίση λόγω… Ελλάδας στη Σλοβακία – «Προκηρύξτε εκλογές, να ψηφίσουμε το EFSF»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε