Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Γκρεμίζουν την αγορά ακινήτων αντικειμενικές – πόθεν έσχες – τεκμήρια

Γκρεμίζουν την αγορά ακινήτων αντικειμενικές – πόθεν έσχες – τεκμήρια

– 30% κάτω σε σχέση με το 2008 η αγορά ακινήτου
– “Πάγο” στις νέες κατασκευές η στασιμότητα
– Περαιτέρω επιδείνωση στην αγορά θα φέρει το φορολογικό

   Αυτή είναι με λίγα λόγια η κατάσταση στην αγορά ακινήτου σύμφωνα με μεσίτες και κατασκευαστές. Η φορολόγηση από το πρώτο τετραγωνικό και στην πρώτη κατοικία εκτιμούν ότι θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα .
   Ο πρόεδρος των κατασκευαστών με άρθρο του στο newsit  είχε προειδοποιήσει πως η φορολόγηση της πρώτης κατοικίας αλλά και η κατάργηση της έκπτωσης των φόρων από τους τόκους στα στεγαστικά θα έφερνε αρνητικά αποτελέσματα.
  Σύμφωνα με την σύμβουλο ακίνητης περιουσίας Δήμητρα Γιατράκου ήδη στην αγορά τα πρώτα φαινόμενα γίνονται ορατά. Όπως μας είιπε χαρακτηριστικά ” ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια πλέον αναζητούν σπίτι προς ενοικίαση και όχι προς αγορά”. Με λίγα λόγια πολλοί από τους υποψήφιους αγοραστές τώρα κάνουν στροφή προς την ενοικίαση κατοικίας. Οι περισσότεροι φοβούνται πιθανή αύξηση των αντικειμενικών αξιών υποστηρίζει ο Γ. Γ. της ένωσης κτηματομεσιτών Χαράλαμπος Ζεπίδης. “Μια τέτοια αύξηση χωρίς την ανάλογη μείωση των φορολογικών συντελεστών θα ήταν καταστροφική” είπε χαρακτηριστικά στο newsit.

Με τα νέα μέτρα η πρώτη κατοικία θα φορολογείται πλέον από το πρώτο τετραγωνικό και φυσικά θα ισχύει και τεκμήριο. Η φορολόγηση της πρώτης κατοικίας υποστηρίζουν οι μεσίτες θα επιφέρει μείωση στα προσδοκόμενα έσοδα από το φόρο. Τα τεκμήρια, δηλαδή, το  πόθεν έσχες θα αποθαρρύνει πολλούς από το  να προχωρήσουν σε αγορά  

Η αγορά σήμερα σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες έχει υποστεί καθίζηση της τάξης του 30% σε σχέση με το 2008. Η οικοδομή “κατρακυλά ” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς το 2008 η πτώση στις πωλήσεις ακινήτων ήταν 15%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρυθμίσεις φωτιά για την πρώτη κατοικία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε