Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Γκρίνια για τις ΔΕΚΟ και διαβούλευση έως τις 15/4

 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και των επικεφαλής της τρόικας, για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012- 2015.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο αύριο και ίσως και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, ύψους 22 δις. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, έως τις 15 Απριλίου, οπότε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο (και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή), θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο, όπως συνέβαινε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Πλαισίου.

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι “δεν προέκυψε κάποιο μείζον ζήτημα” και γενικότερα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας έμειναν ικανοποιημένοι από όσα τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το οικονομικό επιτελείο. Οι ίδιοι διευκρίνισαν, επίσης, ότι μεταξύ του υπουργού και των επικεφαλής της τρόικας δεν συζητήθηκε κάποιο άλλο ζήτημα πέραν του Πλαισίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόικα: βάλτε λουκέτα και στο Δημόσιο

Ευρωπαικές κυβερνήσεις θεωρούν πιθανή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε