Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Goldman Sachs: “μόνο αν το θέλει η τρόικα η Ελλάδα μπορεί να ξαναχρεοκοπήσει!”

Goldman Sachs: “μόνο αν το θέλει η τρόικα η Ελλάδα μπορεί να ξαναχρεοκοπήσει!”

Πολύ καλύτερες μέρες για την Ελληνική οικονομία, βλέπει η Goldman Sachs υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει όλα όσα έχει δεσμευθεί, αλλά και υπό την προϋπόθεση ότι θα τα έχουμε καλά και με την τρόικα!

Μάλιστα, η Goldman Sachs κάνει την πρόβλεψη ότι μέσα στην ερχόμενη δεκαετία το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 30% ή ακόμη και 40%! Aνάλογη θα είναι και η μείωση του χρέους ως ποσοστού επί του ΑΕΠ.

Η έκθεση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τονίζει με έμφαση: “μόνο αν το θέλει η τρόικα η Ελλάδα μπορεί να ξαναχρεοκοπήσει!”

Όπως λένε, όλο το «παιχνίδι» της περαιτέρω στήριξης και χρηματοδότησης της Ελλάδας βρίσκεται πια «στη διακριτική ευχέρεια της τρόικας», αφού αυτή θα παρακολουθεί την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των δεσμεύσεων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο επίσημος τομέας των δανειστών μας θα κατέχει το 80% του ελληνικού χρέους έως το 2016. Μέχρι το 2020, η χώρα μας θα πρέπει να εξοφλήσει περί τα 15 δισ. έντοκα γραμμάτια, περί τα 60 δισ. που επί της ουσίας ελέγχει τη διακράτησή τους η τρόικα, και περί τα 10 δισ. εγγυήσεις ή ομόλογα διεθνούς δικαίου.

Εάν η Τρόικα εμφανιστεί πρόθυμη να συνεχίσει την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους που διακρατά, τότε η πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει είναι πολύ μικρή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Goldman Sachs: Η λέξη Grexit δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας!

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια, δεν κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε