Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Goldman Sachs: το ευρώ κρέμεται από Ελλάδα και Ιταλία

Goldman Sachs: το ευρώ κρέμεται από Ελλάδα και Ιταλία

Ένα κοινό όραμα Γαλλίας και Γερμανίας για το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να σώσει το ευρώ, ωστόσο όλα φαίνεται ότι θα κριθούν νωρίτερα απ’ το εάν και κατά πόσο οι χώρες τις περιφέρειας και ειδικά η Ελλάδα και η Ιταλία θα βρουν τον τρόπο να ανακάμψουν, λένε οι επιτελείς της Goldman Sachs

Οι κίνδυνοι παραμένουν λένε οι αναλυτές. Το ευρώ, λένε, αντιμετωπίζει πρώτα απ’ όλα “πολιτική” κρίση καθώς η πολυγλωσσία δεν πείθει τις αγορές.

Σύμφωνα με την “Ημερησία” στα βασικά ζητήματα που θα καθορίσουν την τύχη του ευρώ η Goldman Sachs περιλαμβάνει τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών. Αυτή πρέπει να γίνει με ιδανικές συνθήκες πίστωσης, ώστε η ισπανική κυβέρνηση να διατήρηση την πλήρη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου. Η Goldman Sachs θεωρεί ορόσημο για την Ισπανία την εξόφληση ομολόγων ύψους 22 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Ακολούθως, τη σταθεροποίηση της ανάπτυξη σε Ελλάδα και Ιταλία. Η Ελλάδα -ακόμη και μετά το PSI- και η Ιταλία αποτελούν τις δύο χώρες της ζώνης του ευρώ που έχουν ανησυχητικά υψηλά επίπεδα δημόσιου χρέους. Και τέλος τη θέσπιση ενός ισχυρού ανεξάρτητου ρυθμιστή σε ομοσπονδιακό επίπεδο για τη ζώνη του ευρώ, ώστε να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη για τα οικονομικά αποτελέσματα τραπεζών και κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε