Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

H Eλλάδα “στη γωνία” – Πόσο έτοιμοι είμαστε για άλλη μια επίσκεψη της Τρόϊκας;

Tι να εννοούσε άραγε ο Ολι Ρεν όταν είπε οτι οι χώρες που κινδυνεύουν πρέπει να επιβάλλουν σκληρή λιτότητας Μάλλον οτι έρχονται και άλλα μέτρα. Και κομιστές θα είναι οι τροϊκανοί οι οποίοι ξανακατεβαίνουν προς τα μέρη μας.

Όχι οτι κάθε ημέρα που περνάει δεν είναι πολύτιμη – ωστόσο όλοι πήγαν τις διακοπές τους – όμως το πρώτο 10ημερο του Σεπτεμβρίου οι επικεφαλής της τρόϊκας θα είναι εδώ και θα ξεσκονίζουν τα τεφτέρια τους.

Έτσι πρέπει αναπόφευκτα να περιμένουμε: 

– Κι άλλα μέτρα για περικοπές δαπανών γιατί τα εισπρακτικά μέτρα που έχουν ληφθεί δεν έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ή τουλάχιστον δεν είναι ορατά.

– Πρέπει επίσης να δείξει οτι ακόμα και τις ημέρες που η κυβέρνηση ήταν διακοπές προχωρούσαν όσα έχει δεσμευθεί οτι θα κάνει για να μπούν στα ταμεία 1,7 δισ.
Δηλαδή: αν έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις, αν είναι ίσα βάρκα ίσα νερά ο προϋπολογισμός, τι γίνεται με τις ΔΕΚΟ, ποιά είναι η καταληκτική ημερομηνία της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου κτλ.

Aξίζει να υπενθυμίσουμε οτι: τα επαγγέλματα που πρέπει να ανοίξουν είναι 400! Με τα ταξί είδαμε όλοι τι έγινε και είναι ακόμα σε εκκρεμότητα ο νόμος.

Αν τελικά απορριφθεί εντελώς το θέμα του ευρωομολόγου, τότε η Ελλάδα είναι πλέον στην γωνία και ίσως να πούμε αντίο σε ένα πακέτο που θα την βγάλει από την βαθιά ύφεση.

Και μέσα σε όλα αυτά τίποτε δεν θεωρείται βέβαιο για την 6η δόση του Σεπτεμβρίου αλλά και το επιτόκιό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλοι κρέμονται από τον… γαλλογερμανικό άξονα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε