Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Η Ελλάδα απειλεί ευθέως με προσφυγή στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα απειλεί ευθέως με προσφυγή στο ΔΝΤ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.03.2010 | 18:53
Πρώτη δημοσίευση: 16.03.2010 | 15:26

Η Ελλάδα παίζει το χαρτί του ΔΝΤ, η Ευρώπη δεν δίνει ούτε ένα ευρώ, αλλά ζητεί μέτρα και το βλέμμα όλων στρέφεται στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου όπου η Ευρώπη θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στήριξης.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 και 26 Μαρτίου, η Ένωση θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, αλλά το ίδιο θα πράξει και η Ελλάδα, η οποία θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις αυτές.

Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων στις οποίες προέβη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Γκόρντον Μπαϊνάι στη Βουδαπέστη. Αυτή η δήλωση ήταν ένα σαφές μήνυμα προς την Ε.Ε. πως εάν δεν παράσχουν την βοήθεια που περιμένει η Ελλάδα τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

"Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει συλλογικά",επισήμανε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε δύσκολα μέτρα που πονάνε τους πολίτες, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα ότι έτσι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη. 

"Έχουμε ευρωπαϊκή στήριξη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας,Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης", είπε ο κ. Παπανδρέου,προσθέτοντας ότι αναδεικνύεται το θέμα της κοινοτικής αλληλεγγύης και η αναγκαιότητα δημιουργίας των απαραίτητων "εργαλείων", ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κερδοσκοπικές τάσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τα "εργαλεία" αυτά ως οξυγόνο που χρειάζεται, ιδιαίτερα, η Ελλάδα, η οποία τώρα πραγματοποιεί τα πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση. 

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, ενώπιον Ειδικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook