Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Η Ελλάδα απειλεί ευθέως με προσφυγή στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα απειλεί ευθέως με προσφυγή στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα παίζει το χαρτί του ΔΝΤ, η Ευρώπη δεν δίνει ούτε ένα ευρώ, αλλά ζητεί μέτρα και το βλέμμα όλων στρέφεται στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου όπου η Ευρώπη θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα μηχανισμό στήριξης.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 25 και 26 Μαρτίου, η Ένωση θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, αλλά το ίδιο θα πράξει και η Ελλάδα, η οποία θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις αυτές.

Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων στις οποίες προέβη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Γκόρντον Μπαϊνάι στη Βουδαπέστη. Αυτή η δήλωση ήταν ένα σαφές μήνυμα προς την Ε.Ε. πως εάν δεν παράσχουν την βοήθεια που περιμένει η Ελλάδα τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

“Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει συλλογικά”,επισήμανε και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση πήρε δύσκολα μέτρα που πονάνε τους πολίτες, αλλά εξέφρασε την βεβαιότητα ότι έτσι θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη. 

“Έχουμε ευρωπαϊκή στήριξη στο Πρόγραμμα Σταθερότητας,Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης”, είπε ο κ. Παπανδρέου,προσθέτοντας ότι αναδεικνύεται το θέμα της κοινοτικής αλληλεγγύης και η αναγκαιότητα δημιουργίας των απαραίτητων “εργαλείων”, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κερδοσκοπικές τάσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τα “εργαλεία” αυτά ως οξυγόνο που χρειάζεται, ιδιαίτερα, η Ελλάδα, η οποία τώρα πραγματοποιεί τα πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση. 

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, ενώπιον Ειδικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε